varsta-permis-auto.jpg

Conform legii, daca vrei sa te inscrii la scoala de soferi pentru a obtine permisul de conducere, trebuie sa fii in varsta de 18 ani fara 3 luni. Daca totusi nu mai ai rabdare pana implinesti aceasta varsta, e bine sa stii ca poti face scoala de soferi la 16 ani pentru a obtine permisul de conducere pentru anumite categorii.

Astfel ca, la varsta minima de 16 ani fara 3 luni poti incepe scoala pentru categoriile AM, A1 si B1.

Permis pentru categoria AM
Din categoria AM fac parte mopedele cu 2 sau 3 roti, care pot atinge o viteza intre 25 - 45 km/h, prevazute cu motor cu ardere interna, aprindere prin scanteie, capacitate cilindrica de maxim 50 cm3.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Permis pentru categoria A1
Din categoria A1 fac parte motocicletele cu cilindree de maxim 125 cm3, cu puterea maxima de 11 Kw, raport putere/greutate de maxim 0,1 Kw/kg si triciclurile cu motor cu puterea maxima de 15 Kw.

Permis pentru categoria B1
Din categoria B1 pentru care de asemeni poti face scoala de soferi la 16 ani fac parte autovehiculele cu trei sau patru roti,  masa proprie intre 400 kg si 550 kg, prevazute cu motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica de peste 45 cm3 sau cu motor cu o putere de peste 50 km/h. Pe piata din Romania numarul de astfel de vehicule este destul de redus. 

Astfel, daca crezi ca un vehicul din categoriile AM, A1 sau B1 ti-ar fi potrivit, poti face scoala de soferi la 16 ani pentru a putea conduce un astfel de vehicul si pentru a acumula experienta pentru cand vei putea da si de permis pentru categoria B. 

sursa: .scoalamax.ro