WhatsApp Image 2018-03-12 at 15.50.57.jpeg

De curând au început lucrările de reparație, consolidare, restaurare și punere în valoare a Mănăstirii Zamfira din comuna Lipănești, unde pot fi admirate picturile celebrului Nicolae Grigorescu. Deși mulți politicieni s-au lăudat cu alocarea de fonduri pentru această investiție, șantierul este finanțat de Uniunea Europeană.

Ctitorită în secolul al XIII-lea, Mănăstirea Zamfira se numără printre puținele locașuri de cult pictate de Nicolae Grigorescu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aceasta avea nevoie urgentă de reparații capitale, în special la acoperiș, infiltrațiile de apă punând în pericol picturile murale atât de valoroase.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Din fericire, mănăstirea face acum obiectul unei investiții de aproape 20 de milioane de lei, cea mai mare parte a sumei provenind din fonduri europene.

Constructorii au apelat la o metodă inedită pentru protejarea picturilor interioare pe perioada șantierului. Vor construi un acoperiș fals pentru a-l putea repara pe cel original indiferent de condițiile meteo.

”Lucrările au termen de finalizare martie 2019, iar proiectul vizează restaurarea patrimoniului cultural în vederea creșterii numărului de vizitatori” susține primarul comunei Lipănești, Robert Nica, cel care a sprijinit proiectul prin avizarea documentațiilor necesare începerii lucrărilor de restaurare.

Galerie FOTO

WhatsApp Image 2018-03-12 at 15.50.56 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-03-12 at 15.50.56 (1).jpeg

 

WhatsApp Image 2018-03-12 at 15.50.57 (1).jpeg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.