Centura feroviară a Ploieștiului. UPDATE Reacția directorului CFR Călători

0
gara de sud ploiesti

gara de sud ploiesti

Corneliu Eugen Moraru, inițiatorul proiectului „Iubesc Ploieștii„, a postat pe Facebook o propunere interesantă: centura feroviară a Ploieștiului. 

Dacă această centură ar fi funcțională, ploieștenii s-ar putea deplasa în punctele cardinale ale orașului în câteva minute la prețuri modice. 

UPDATE Propunerea a ajuns în atenția directorului CFR Călători

Ca urmare a propunerii Iubesc Ploieștii​, Directorul general al companiei CFR Călători, Iosif Szentes, a anunţat azi pe Facebook ca ia în considerare valorificarea potenţialului feroviar existent și pentru Ploiești, urmând a face o vizita de lucru în teren în decursul lunii noiembrie.

 

 
cfr

Postarea lui Corneliu Moraru:

Ministerul Transporturilor România a anunţat ca la sfâșitul anului 2018 Bucureștiul va avea o centura feroviara funcţională.

Este acelasi lucru posibil si la Ploiești? Pentru a răspunde la această întrebare, pe harta feroviară a orașului am insemnat gările existente (Nord, Est, Sud, Vest, Crang) precum și tronsonul dintre Şoseaua Nordului și Şoseaua Vestului, scos din funcţiune la începutul anilor 2000, care ar trebui reconstruit în eventualitatea unui asemenea proiect.

Merită Ploieștiul o centură feroviară funcţională destinată traficului de persoane?

FOTO Cum arată harta gărilor din oraș:

harta gari ploiesti

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău