gara de sud ploiesti

Corneliu Eugen Moraru, inițiatorul proiectului "Iubesc Ploieștii", a postat pe Facebook o propunere interesantă: centura feroviară a Ploieștiului. 

Dacă această centură ar fi funcțională, ploieștenii s-ar putea deplasa în punctele cardinale ale orașului în câteva minute la prețuri modice. 

UPDATE Propunerea a ajuns în atenția directorului CFR Călători

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ca urmare a propunerii Iubesc Ploieștii​, Directorul general al companiei CFR Călători, Iosif Szentes, a anunţat azi pe Facebook ca ia în considerare valorificarea potenţialului feroviar existent și pentru Ploiești, urmând a face o vizita de lucru în teren în decursul lunii noiembrie.

 

 
cfr

Postarea lui Corneliu Moraru:

Ministerul Transporturilor România a anunţat ca la sfâșitul anului 2018 Bucureștiul va avea o centura feroviara funcţională.

Este acelasi lucru posibil si la Ploiești? Pentru a răspunde la această întrebare, pe harta feroviară a orașului am insemnat gările existente (Nord, Est, Sud, Vest, Crang) precum și tronsonul dintre Şoseaua Nordului și Şoseaua Vestului, scos din funcţiune la începutul anilor 2000, care ar trebui reconstruit în eventualitatea unui asemenea proiect.

Merită Ploieștiul o centură feroviară funcţională destinată traficului de persoane?

FOTO Cum arată harta gărilor din oraș:

harta gari ploiesti

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg