Daniel Mihalache, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din județean, trece prin momente grele. El a fost internat la spitalul Fundeni din București, după ce a fost contaminat cu KIebsiella pneunumiae, un germene multirezistent de la care pornesc epidemii infecţioase dobândite în mediu spitalicesc (infecţii nozocomiale), respectiv în serviciile cu risc (reanimare, chirurgie, internare îndelungată etc.).

Medicul Mihalache a fost internat la începutul acestei luni la spitalul Fundeni din Capitală, în stare gravă, din cauza unei infecții la ficat și plămâni. Potrivit diagnosticului, el a fost contaminat KIebsiella pneunumiae, bacterie care se regăsește în spital, având o rezistenţă crescută la antibiotice şi care “atacă” sistemul respirator. 

Reprezentanții județeanului au declarat că au încercat să păstreze legătura cu medicul și familia sa, dar au fost  sceptici în ceea ce privește contactarea în spital a bacteriei care a declanșat boala ce l-a răpus pe chirurg la pat. "Nu știu ce să vă spun...m-am interesat și în perioada respectivă, când s-a îmbolnăvit doctorul Mihalache, nu au fost depistate zone infestate cu klebsiella de unde se iau probe în mod curent. Există însă în permanență infecții intraspitalicești în spital. Noi luăm probe, depistăm bacteria și luăm masuri", a declarat pentru observatorulph.ro managerul Niculescu. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Medicul Mihalache se află acum acasă, însă este sub tratament și are în continuare probleme de sănătate. "Am fost externat. Diagnosticul a fost contaminarea cu klebsiella. Probabil că am contactat bacteria la spital, pentru că nu aveam de unde să o iau din altă parte", a declarat, în exclusivitate, pentru observatorulph.ro chirurgul Daniel Mihalache.

Sora acestuia a postat pe Facebook informații privind starea de sănătate. De exemplu, pe 12 februarie, la doua saptamani de la internarea lui in spital la Fundeni, a scris: "Dragii nostri, interventia chirurgicala de pleurotomie aplicata astazi lui Daniel s-a incheiat. S-au evacuat 1800 ml de lichid din pleura, dar inca mai dreneaza pe tub. Interventia s-a efectuat cu anestezie locala...destul de dureros. Dar, acum respira mult mai bine. "

Zilele trecute, aceasta a revenit cu un nou mesaj: "AZI I S-A FACUT UN SET DE ANALIZE, AL CARUI REZULTAT IL VOM AFLA MAINE. FUNCTIE DE ACESTE NOI DATE, VOM STII, IN PRINCIPIU CAND VA FI EXTERNAT. DEOCAMDATA STAREA LUI ESTE BUNA, IAR SINGURA INGRIJORARE PENTRU MOMENT, O REPREZINTA PLEUREZIA INCHISTATA, EVIDENTIATA AZI LA RADIOGRAFIA TORACICA; PROBABIL VA FI NEVOIE SA I SE FACA PUNCTIE, PENTRU SCOATEREA LICHIDULUI DIN PLEURA. IN ZILELE CE URMEAZA VA VOM TINE LA CURENT CU EVOLUTIA STARII DE SANATATE A FRATELUI NOSTRU."

UPDATE Conducerea județeanului susține în documentul de mai jos că în acest an nu au fost înregistrate infecții nosocomiale cu klebsiella:

 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg