spot_img
- Publicitate -

Cum faci un drob de miel delicios. Rețeta lui chef Dan Neagu

Data:

Chef Dan Neagu de la Rarisimo Garden Ploiești, prezintă rețeta DROB de MIEL în prapure, unul dintre preparatele specifice sărbătorii Paștelui.

- Publicitate -

”De Paște apar mâncăruri și prăjituri ce nu se pregătesc uzual în bucătăriile noastre.  Iar astăzi vă prezint rețeta mea pentru un DROB de MIEL, așa cum îl pregătesc, astfel încât drobul să iasă mai pufos. De ce drob de miel? Pentru că se prepară în mod tradițional pentru masa sărbătorească de Paști dar și pentru că este un fel de aperitiv ce necesită puțin mai multă atenție și ceva mai mult timp pentru pregătire” spune chef Dan Neagu.

Ingrediente drob de miel 2 kg

Organe de miel (inimă, ficat) 3kg
Pulpă desozată de miel 1,300kg
Prapure miel 1 – 2 buc
Ceapă curățată 2buc
Morcov 2buc
Sare 10gr
Piper boabe 4gr
Foi de dafin 4buc
Ceapă verde 5 legături
Usturoi verde 5 legături
Mărar 5 legături
Pătrunjel 5 legături
Sare 10g
Piper 10gr
Ouă 15 buc
Pregătire; 5 ore
Preparare: 1ora

Cum fac eu drobul de miel

Mai întâi să vă spun că această rețetă este cu carne și organe fierte în prealabil. Eu nu folosesc așa cum se face tradițional toate organele mielului. Pun doar ficat și uneori inimă. Mi s-ar părea gustul prea puternic dacă aș integra în amestec și plămâni ori rinichi. Voi puteți pune, dacă vă place!

De la ce distanță îi surprinde pe șoferi radarul fix

De la începutul lunii martie, în Prahova a fost implementat sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație...
- Publicitate -

Știu, sunt variații pe tema pregătirii organelor, în sensul în care există și posibilitatea sotării acestora, înainte de prepararea drobului de miel. Eu aleg să spunem, varianta aceasta, mai tradițională adică să le fierb. Așadar, carnea și organele se pun la fiert împreună cu ceapa și morcovul curățate, sarea și piperul, timp de 2 ore. Abia când sunt fierte și răcite, poate începe pregătirea drobului de miel.

Dau bucățile de carne prin mașina de tocat, lăsând câteva bucățele pentru a le mărunți cu cuțitul în cubulețe. Obțin astfel texturi diferite în compoziția drobului de miel.

Omogenizez bine amestecul uscat de carne dată prin mașină și carne tocață mărunt și apoi adaug ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul și mărarul, ce au fost tocate și ele în prealabil. Intreaga compoziție se amestecă bine bine cu sare și piper.

- Publicitate -

Secretul pentru un preparat pufos

Am ajuns la ouă. Aici este micul meu secret. Separ mai întâi gălbenușurile de albușuri. Pentru această cantitate de ingrediente, eu folosesc cam 15 ouă. Gălbenușurile puțin frecate cu sare, le introduc în amestecul de carne și verdețuri. Evident că integrez prin amestecare totul.

Deci, am separat albușurile de gălbenușuri pentru a obține spumă din albuș. Folosesc un mixer pentru câteva minute și bat bine albușurile. Obțin o spumă aerată, ca la prăjituri dacă vreți. Spuma de albușuri o adaug ușor în compoziție și frământ până ce amestecul are o consistență mai tare (se menține când e stâns în mână).

Pregătesc tăvile. Știu, mulți dintre noi le folosim pe cele pentru cozonaci sau chec. Iată, în rețeta filmată de mai sus veți vedea și alte forme în care putem coace drobul de miel. Ung bine cu ulei tăvile și pregătesc prapurele de miel pentru a-l așeza în tavă. Vedeți în video cum fac.

- Publicitate -

Curtea de Apel Ploiești desființează anularea alegerilor de către CCR

Lovitură de teatru în instanță. Curtea de Apel Ploiești a admis astăzi cererea unui anume Popescu Gheorghiță care a cerut anularea deciziei CCR privind...

Despre prapure, vă spun doar că se spală bine cu apă și oțet și apoi se ține în apă rece câteva ore.

Durata de coacere

Umplu formele cam trei sferturi și acopăr cu prapurele rămas. În timpul coacerii, drobul de miel se va umfla și dacă aș pune compoziție până la rasul formei, aș risca să se scurgă din tavă. De fiecare dată batem formele pentru ca amestecul să se așeze bine iar după coacere să se desprindă de tavă.

COC drobul de miel la 180 grade, cam 30minute. Verific coacerea cu un băț ca în video. Când este gata, scot drobul de miel din cuptor și din formă și îl las să se răcească.
Se consumă după preferințe călduț sau rece, cu sfeclă roșie, hrean, muștar și salată.

- Publicitate -

Am și filmat rețeta ca să vă vină simplu să urmați pașii. Nu veți da greș nicicum, așadar vă invit să o vedeți!

Cum ți se pare subiectul?

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

„Datorită medicului Oana Ignatov am ales Maternitatea Ploiești”

Ioana Arion este o ploieșteancă ce a născut un...

Interviu cu stomatologul Claudiu Petriu, omul care redă frumusețea zâmbetului

În lumea stomatologiei, există oameni specializați, care nu doar...

Experiența unei ploieștence cu UPU Județean: „Ireproșabil!”

Există și relatări pozitive de la Spitalul Județean de...
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Chic Fleuriste, arta bijuteriilor din flori naturale la Ploiești

În centrul Ploieștiului, în apropierea Sinagogii, pe strada Traian...

Un antreprenor produce sucuri naturale la Urleta. Fără e-uri!

Urleta, satul din Prahova care îmbină istoria cu modernitatea,...

Băcănia la Gustări, afacerea a două surori din Câmpina

Într-o lume în care viața parcă fuge, trăim într-un...
- Publicitate -

Exclusiv

Locul din Prahova unde mănânci ca la mama acasă

Există locuri care nu apar pe hărțile turistice, dar...

Povestea lui Dănuț Prună, omul care aduce lumina în suflete

Într-o lume în care știrile ne copleșesc cu teamă,...

Deepfake cu Dragoș Pătraru, fraudă în numele Hidroelectrica

Imaginea lui Dragoș Pătraru a fost folosită ilegal, într-o...

Vidanjă golită pe marginea drumului, la Berceni [VIDEO]

Un cititor ne-a trimis imagini surprinse recent cu o...

Agenția Chef de Ducă, amendată de ANPC, nu dă banii înapoi

Agenția Chef de Ducă, despre practicile căreia am scris...

Ai un pont?

Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0785 075 112

- Publicitate -

Știri noi

Cine e judecătorul ploieștean care a anulat anularea alegerilor

Alexandru Vasile, judecătorul care a decis anularea deciziei CCR...

De ce rămânem fără medici. Sute de posturi vacante la SJUP

Lipsa medicilor afectează grav activitatea celui mai mare spital...

DR. Mihai Băican, terapie cu efecte imediate împotriva colesterolului

Licențiat al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila,...

Curtea de Apel Ploiești desființează anularea alegerilor de către CCR

Lovitură de teatru în instanță. Curtea de Apel Ploiești...

Locul din Prahova unde mănânci ca la mama acasă

Există locuri care nu apar pe hărțile turistice, dar...
- Publicitate -

Emisiuni

Se poate și la Ploiești. Orașul se schimbă

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...

Cum poți avea factură de curent pe ”minus”? Secretul fotovoltaicelor

De la 1 iulie, guvernul nu va mai subvenționa...

Tăieri de sporuri și salarii în Primăria Ploiești

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...
- Publicitate -

Vox Publica

Căruța cu proști s-a răsturnat la Drumuri Naționale Ploiești FOTO

La câteva ore după ce am publicat articolul Cum...

Cum să-ți bați joc de șoferi. Cazul DN 1 A, închis la Blejoi

De ieri de la prânz, când a fost interzisă...

Dumnezeu, coleg de campanie

Viața politicienilor români pare împărțită în două anotimpuri spirituale:...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

Curtea de Apel Ploiești desființează anularea alegerilor de către CCR

Lovitură de teatru în instanță. Curtea de Apel Ploiești...

S-a deschis Muzeul Jucăriilor la Ploiești. Intrarea este liberă

Astăzi s-a deschis în incinta Palatului Culturii din Ploiești...

Alex, prahoveanul căruia bacilul piocianic i-a distrus viața

Un accident de bicicletă, o fractură la coloana cervicală...

Cum arată Aeroportul Băneasa după redeschidere. E o ”glumă”

La începutul lunii iunie 2023, Aeroportul Băneasa s-a redeschis...
- Publicitate -

Consuma droguri de la 10 ani. Fata salvată de la moartea albă

A trăit în infernul consumului de droguri timp de...

Chilii pentru sărmani la Turnu, mănăstirea afectată de incendiu

Au trecut aproape doi ani de la incendiul devastator...

Cui aparțin stâlpii periculoși din Ploiești? Reacția Electrica 

Stâlpii periculoși din Ploiești aparțin...nimănui. Cel puțin asta rezultă...

Traficul rutier închis pe Bulevardul Castanilor, în weekend? Rezultatele sondajului

Sondajul online organizat de Observatorul Prahovean cu privire la...