Observatorul Prahovean prezintă în cadrul campaniei ”Din Prahova, pentru România!” ce fapte bune a oferit compania Rompetrol comunității.
Rompetrol s-a dovedit un partener responsabil, care an de an își reconfirmă angajamentele față de societatea civilă și dezvoltarea sustenabilă. Numai în județul Prahova a derulat diverse acțiuni și parteneriale, împreună cu ONG-uri, autorități locale și alte entități. Printr-o colaborare eficientă, au fost identificate nevoile specifice ale comunităților și au fost dezvoltate proiecte care contribuie la îmbunătățirea vieții acestora.
Pentru că Rompetrol pune un accent deosebit pe investițiile în educație, au fost derulate numeroase proiecte educaționale. Unul dintre ele este “Șah în școală”, proiect prin intermediul căruia au fost organizate lecţii de şah cu prezenţă fizică şi online, vizite şi ore deschise, dar și concursuri de şah pentru copiii din județul Prahova.
De altfel, programul național “Șah în școală” a ajuns în 36 de județe, beneficiind de implicarea a 75.000 de elevi, iar municipiul Ploiești a găzduit două ediții ale Festivalului Internațional al Șahului, cu participare copiilor de pe patru continente, totul cu susținerea Rompetrol.
Un alt proiect s-a derulat în 2023, când Rompetrol Well Services, în parteneriat cu Primăria Comunei Blejoi, a amenajat un spațiu de învățare în curtea școlii, săli de lectură și donații de cărți, manuale și table de șah pentru studiu.
Dezvoltarea gândirii critice și a abilităților tinerilor din comunitățile județului Prahova a fost susținută anul acesta prin proiectul „Romania Debates”. 30 de elevi din Blejoi și Ploieștiori participă la cursuri interactive de dezbateri, care îi ajută să își dezvolte abilități esențiale, precum comunicarea, gândirea critică și colaborarea. Proiectul creează un cadru propice pentru învățarea continuă și pentru un dialog constructiv între tineri, contribuind astfel la formarea viitorilor lideri responsabili.
Investiții în mediul înconjurător
600 de arbuști ornamentali din 30 de specii au fost plantați în Pracul Vest din Ploiești, contribuind în acest fel la îmbunătățirea calității aerului și a vieții comunității.
De asemenea, în parteneriat cu Asociaţia EcoAssist, prin proiectul Plantăm fapte bune în România, Rompetrol a sădit în comuna Lapoș, județul Prahova, peste 6.000 de puieți de salcâm pe o suprafață de 1,2 hectare de teren.
Sprijin pentru copii și tineri
Angajamentul față de comunitate este continuu și ține cont de nevoile tuturor. Astfel, nici cei mai mici locuitori ai județului nu au fost neglijați. 7 locuri de joacă au fost construite și date în folosință în Ploiești și Blejoi, în parteneriat cu autoritățile locale, iar în 2025, urmează amenajarea unui loc de joacă incluziv în Parcul Municipal Vest din Ploiești. Toate spațiile sunt amenajate cu echipamente moderne și sigure, pentru a asigura un mediu de joacă de calitate pentru mii de copii din cele două comunități.
În ceea ce privește tinerii vulnerabili, compania, în parteneriat cu Organizația Umanitară „CONCORDIA”, susține în județul Prahova activitățile copiilor ocrotiți în case de tip familial și tinerilor din locuințele sociale sau care sunt înscriși la cursurile de formare profesională.
De asemenea, Rompetrol Well Services a devenit partenerul Fundației Regale Margareta a României în cadrul programului „Generații”, care promovează educația intergenerațională. Seniorii care au vrut sa dea o mână de ajutor sunt voluntari în sprijinul copiilor din familii defavorizate, oferind suport în cadrul activităților de tip „școală după școală”.
În anul școlar 2024-2025, acest program este susținut în Centrul Comunitar Ana și Copiii din Urlați, unde 50 de copii beneficiază de masă caldă, ajutor la teme și activități educaționale.
”Din Prahova, pentru România!”
Acest articol face parte din campania ”Din Prahova, pentru România!” derulată de Observatorul Prahovean. Prin acest demers ne propunem să aducem în atenția opiniei publice agenții economici din Prahova, de la antreprenori locali și până la corporații, care susțin comunitatea locală și sunt parte a marii comunități românești!
Cum ți se pare subiectul?