- Publicitate -

Ploieștenii de pe strada Albișor își asfaltează singuri strada… sau măcar încearcă – VIDEO

Data:

Scriam zilele trecute despre situația străzii Albișor din Ploiești care se împarte în două zone: una asfaltată și cu utilități, una neasfaltată și, bineînțeles, fără utilități. Deși este o singură stradă, se pare că doar o parte dintre locuitorii ei beneficiază de condiții de oraș, cealaltă trăind încă „viața satului”.

- Publicitate -

Observatorul Prahovean a tratat subiectul pe larg în articolul „Locuitorii străzii Albișor din Ploiești au parte doar de promisiuni de asfaltare încă din primul mandat al lui Volosevici – VIDEO”.

Luni, 25 martie, pe strada Albișor un excavator a adus și depozitat pe marginea străzii două cupe cu ceea ce părea material asfaltic.

„Cei de la primărie au zis prima dată că o sa vină să asfalteze, după care au sunat după 2 zile și au zis că această stradă nu este în Proiectul lor. Și ne-au adus niște bolovani și bitum de la alte străzi pe care le-au asfaltat în oraș.

- Publicitate -

Și, în prima fază, după ce ne-a lăsat la colțul străzii acel material, au zis ca o să vină ei să-l întindă și să-l compacteze. Apoi au sunat și au zis să căram noi și să-l întindem noi cum putem… în condițiile în care este aceeași stradă, Albișor, care este asfaltată.

(…)

Adică eu sunt de părere ca aici, în urmă cu 10 ani când au început cu asfaltările, s-au încasat toți banii și pentru asfaltare și pentru canalizare și pentru tot! De aceea nu pot face nimic!”, ne-a declarat cititorul care a trimis la redacție și imaginile inițiale.

Tot el a trimis și filmarea cu modul în care locuitorii străzii au ales să se ocupe de stradă cu ceea ce le-a fost pus la dispoziție de autoritățile locale. Oamenii își cară singuri materialul cu roaba pentru a-și asfalta strada de care doi primari se pare că au uitat.

- Publicitate -

Oamenii consideră că materialul asfaltic adus pe strada lor este bătaie de joc. „Cât despre ce au adus ei acolo… aia este direct bătaie de joc ! La modul ne-a adus gunoiul, l-a lăsat la colț de stradă și să cărăm noi, să plătim noi oameni să care cu roaba și ne-ar trebui pickamer sau târnăcop să spargem bucățile mari 😊 Adică este nesimțire la un nivel înalt!”, consideră aceștia.

Pe strada Albișor nici gunoiul nu se ridică

Faptul că această porțiune a străzii Albișor este „uitată” o demonstrează și faptul că de aici nu se ridică gunoiul.

„Să vă mai zic de gunoi? Că la noi nu a venit mașina niciodată. Și plătim gunoi…”, spune un locuitor al străzii. Întrebat ce fac toți oamenii de pe această stradă cu gunoiul, omul recunoaște că, în trecut, cu multă vreme în urmă, îl aruncau peste liniile de cale ferată „…este o vale acolo. Și după îl ardeam”

- Publicitate -

Cu timpul, înțelegând că totuși gunoiul nu poate fi aruncat așa, oriunde, chiar dacă operatorul de salubritate nu se sinchisește de ei, oamenii duc acum gunoiul în tomberoane la colțul străzii asfaltate, acolo unde sunt ultimele case pe la care trece „mașina de gunoi”.

Este normal, atâta timp cât oamenii plătesc taxele, să-și care singuri gunoiul ca să îl ia operatorul de salubritate?

Cert este că lucrurile nu vor rămâne așa. Oamenii sunt deciși să facă tot posibilul ca și strada lor să fie ca a unui oraș municipiu reședință de județ, nu ca cea a unui sat uitat de lume.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -