Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au început, iar acest lucru se poate observa și la Halele Centrale din Ploiești. De frica unor noi scumpiri, mulți deja au început să cumpere carne de porc pentru masa de Crăciun.
La Halele Centrale din Ploiești, în zona standurilor cu carne și produse din carne au început să se formeze cozi.
De frica unor noi scumpiri, oamenii deja au început să cumpere carne de porc pentru masa de Crăciun.
Prețul la carnea de porc variază însă de la un magazin la altul. La un stand de la Halele Centrale, ceafa de porc costă 35 lei/kg, mușchiul file era la vânzare cu 28 de lei/kg, pieptul de porc – 26,5 lei/kg, în timp ce antricotul cu os costa 23 lei/kg.
Șoriciul, considerat de unii o delicatesă, costă aproximativ 40 de lei/kg, în timp ce o căpățână de porc se vinde cu 10 lei/kg.
La un alt stand de la Halele Centrale din Ploiești, kilogramul de piept de porc costa 27,5 lei, în timp ce pulpa de porc fără os era 27,5 lei/kg.
Prețurile variază și la supermarket-urile din Ploiești. Ceafa de porc costă 35 de lei/kg, iar prețul pentru mușchiul de porc este cuprins între 23 – 25 de lei/kg.
Au început pregătirile pentru masa de Crăciun
Mulți dintre cei care au ajuns zilele acestea la Halele Centrale din Ploiești susțin că deja au început pregătirile pentru masa de Crăciun.
„Anul acesta nu am mai crescut porc la țară. Deja am cumpărat niște carne pentru masa de Crăciun că nu se știe cum vor fi prețurile. Crăciun fără carne de porc pe masă nu se poate. O să cumpăr și un pic de șorici, iar de Revelion nu va lipsi piftia de pe masă”, ne-a mărturisit Maria Dinu, care a venit special la Halele Centrale să cumpere carne de porc pentru masa de Crăciun.
