Lava Cake este un desert întâlnit des la restaurantele moderne. Dar, dacă este Lava Cake în meniu, nu înseamnă și că prăjitura va satisface gusturile oricui. Este nevoie de multă pricepere și atenție la detalii pentru ca acest desert să fie, într-adevăr o încântare pentru papilele gustative.
La Restaurant Bulevard Lava Cake satisface gusturile celor mai pretențioși clienți, așa că chef Escoffier Dan Neagu ne împărtășește secretul acestui desert reușit.
„De fapt ce este Lava Cake-ul? Este desertul din care inima de ciocolată trebuie să curgă atunci când prăjitura este tăiată.”, spune Dan Neagu.
Pentru prepararea acestui desert care, pe lângă faptul că este delicios, are și avantajul că poate fi congelat până la 30 de zile, astfel încât, poate constitui desertul perfect pentru o vizită inopinată făcută de prieteni.
Desertul se poate servi simplu și simplu însă, este de preferat să fie completat cu câteva fructe roșii, (zmeură și/sau căpșune), ceva sos de vanilie și/sau o cupă de înghetață (tot de vanilie). De asemena, se mai poate adăuga și un element crocant, de exemplu puțin fistic prăjit și mărunțit.
Ingrediente pentru Lava Cake (vulcan de ciocolată) – 15buc
–CIOCOLATĂ granule 80%: 440gr
–UNT gras 82%: 400gr
–OUĂ: 20buc
–ZAHAR TOS: 280gr
–ZAHĂR VANILAT: 4plicuri (32gr)
–SARE FINĂ: 2gr
–ESENȚĂ de VANILIE: 50ml
–ULEI de floarea-soarelui: 30ml
–FĂINĂ de lucru: 100gr
–FĂINĂ cernută: 320gr
Pregătire: 10 min
Preparare: 15min
Coacere: 15min
Vedeți în detaliu toate etapele în ediția de astăzi a vlogului Culinaria, cu Dan Neagu: