- Publicitate -

Imaginea sărăciei extreme. Frățiorii de la Tătaru și copilăria într-o casă în care îi plouă în pat, tremură de frig, iar noroiul ține loc de podea

Data:

Un pat ridicat în care dormeau frățiorii din comuna Tătaru. Ploaia de vinerea trecută le-a inundat cămăruța sărăcăcioasă în care își duc zilele, cu amar, lacrimi și suferință. Pe jos, pământul care ține loc de podea s-a transformat în mocirlă. „A intrat ploaia prin acoperiș și ne-a făcut leoarcă salteaua. Ne-am înghesuit cu mamaie, cum am putut. Până s-o usca”, a mărturisit micuța Ana Maria, fetița de doar 8 anișori.

- Publicitate -

Cazul fraților de la Tătaru este unul cutremurător. Sunt cinci copii a căror singură „vină” este aceea că s-au născut din niște părinți care nu i-au vrut. Și care nu au știut să le asigure o copilărie măcar decentă. Cinci suflete a căror singură preocupare este ce mănâncă și cum să se apere de frig și ploaie.

În odaia în care își duc zilele, miroase doar a boală, a suferință, a sărăcie și a neputință. Câteva scânduri de lemn sprijină acoperișul ca să nu se prăbușească peste micuți. Soba care ar fi trebuit să le încălzească trupurile firave e stricată. Geamurile sunt acoperite cu niște folii de plastic. Vântul șuiera prin obloanele cârpite.

Pământul pe care calcă atunci când se dau jos din pat s-a transformat în noroi. Într-un pat, bunica plânge. Nu poate să facă nimic. E paralizată de doi ani. I se rupe sufletul de nepoții ei, când îi vede flămânzi, desculți și înfrigurați. Nu o va ierta niciodată pe cea care le-a dat viață și i-a abandonat fără nicio remușcare.

- Publicitate -

Alin, Ionuț, Ana Maria, Andrei și Eugen nu vor decât să rămână împreună. Să nu ia statul. În sărăcie s-au născut, așa că, pentru ei comparațiile nu își au locul. Nu se gândesc la haine și jucării. Se gândesc cum să facă să nu le mai fie frig în căsuța insalubră și șubredă și se mai gândesc, zi de zi, dacă vor avea ce mânca. Îi doare că mama nu mai e lângă ei să îi ocrotească. Rana abandonului e o traumă cu care vor trăi o viață. „Mami ne-a părăsit și nu i-a mai păsat de noi! Eu cred că nu ne-a iubit niciodată, de aia a plecat, să scape de noi!”, e impresia frățiorilor.

Citește și: Cinci frățiori din comuna Tătaru, îngropați în foamete și sărăcie. „Mami nu ne-a vrut niciodată, de aia a plecat!”

Odată apărută povestea lor în observatorulph.ro, mobilizarea prahovenilor a fost extraordinară. La Căminul Cultural din Tătaru au ajuns oameni din toate colțurile județului, chiar țării, cu alimente, haine și jucării pentru acești micuți.

- Publicitate -

Copleșiți de emoție, frățiorii nu au știut cum să reacționeze la valul de bunătate venit din partea semenilor. A fost parcă pentru prima dată când au simțit, cu adevărat, ce însemnă ca cineva să țină la ei. Cuiva să îi pese…. Chiar dacă niște străini.

„Mulți le-au adus dulciuri. Fiecare ce a putut. Și le mulțumim pentru tot acest efort comun. Într-adevăr, au venit zeci de pachete cu de-ale gurii, haine și încălțăminte pentru ei. Acum mi-aș dori să punem mână de la mână și să îi ajutăm să nu treacă iarna în condițiile mizere în care stau. Acoperișul se va prăbuși la prima zăpadă. Soba le e stricată, tremură în casă. A și plouat și n-au mai avut unde să doarmă. S-au înghesuit care cum au putut. Pe jos, în interior, e doar mocirlă. Se vor îmbolnăvi dacă nu intervenim să le creăm niște condiții cât de cât decente”, a spus primarul comunei Tătaru, Ionuț Popa.

În continuare cine vrea să îi ajute pe micuții din comuna prahoveană Tătaru, o poate contacta pe Mădălina Pelmuș, angajat al Primăriei Tătaru ( telefon 0736.415.469). Toate donațiile vor fi strânse la sediul Primăriei (comuna Tătaru, sat Podgoria, numărul 251) și, ulterior, depozitate la Căminul Cultural din localitate. Cei care vor să sprijine cu bani au în continuare la dispoziție următoarele conturi bancare:

- Publicitate -

Asociația Povești cu zâne și cu zmei:

IBAN Banca Românească

Lei: RO11BRMA0999100093268115 / Euro: RO11BRMA0999100096596573

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. E foarte bine ca oamenii cu suflet bun s-au mobilizat. Dar autoritatile, Protectia copilului ce-au facut, Copiii astia nu se pot ingriji singuri. Au nevoie de asistenta maternala, asistenta medicala pe tremen lung.

Comentariile sunt închise.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -