Cod galben de caniculă și disconfort termic în Prahova. Temperaturi maxime de 39 de grade Celsius

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, un nou cod galben de caniculă, atenționare valabilă inclusiv în Prahova. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade Celsius, potrivit ANM. Pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov și sudul județului Caraș-Severin, precum și pentru București a fost emis un cod portocaliu de caniculă.

Noua atenționare de cod galben de disconfort termic și caniculă este valabilă în intervalul joi, 29 iulie – duminică, 1 august.

COD GALBEN de caniculă și disconfort termic: În intervalul menționat, potrivit ANM, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

„În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, a precizat ANM.

COD PORTOCALIU – Atenționarea este valabilă în intervalul 29 iulie – 01 august, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov și sudul județului Caraș-Severin, precum și în Municipiul București.

„Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29, 30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, a precizat ANM.

Temperaturile maxime, potrivit ANM, se vor situa frecvent între 38 și 40 de grade.

Valul de căldură, spun meteorologii, va persista și la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău