Furnizorii de utilități vor putea debranșa datornicii și în starea de alertă – DOCUMENT

0
fotofondbransamentgaze-1511287438.jpg

Guvernul va aproba o ordonanță de urgență prin care furnizorii de utilități îi vor putea debranșa pe datornici chiar și în perioada stării de alertă. Aproape 210.000 de clienți nu și-au mai plătit facturile de la începutul pandemiei.

Potrivit hotnews.ro, o ordonanță de urgență aprobată anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus, permitea consumatorilor de gaze și energie electrică să-și amâne plata facturilor până la încetarea stării de alertă.
În acest timp, furnizorii de gaze și energie nu au avut dreptul să debranșeze/ deconecteze astfel de consumatori.
Însă, în ultimul an, circa 209 mii de clienți casnici și non-casnici de gaze și energie nu și-au plătit facturile, înregistrând plăți restante către furnizori de 249 milioane de lei.
Acum, Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență prin care să elimine posibilitatea de a nu plăti factura fără a fi debranșat, furnizorii având dreptul să-și recupereze banii. Vezi aici OUG privind eliminarea facilităților la plata facturilor

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău