Anunț important pentru ploieșteni. Începe campania de dezinsecție

0

Coral Impex anunță începerea campaniei de dezinsecție care se va derula pe domeniul public din Ploiești. Acțiunile de dezinsecție se vor derula în perioada 9-30 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de companie, substanțele utilizate în cadrul campaniei sunt:

  • Cymina Plus, având substanță activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • Vectobac WG, având substanță activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Detral Super, având substanță activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;

Suplimentar pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) si Xi (gr. IV) de toxicitate

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Activitatea de dezinsecție este realizată de către Primăria Municipiului Ploiești prin S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu utilaje portabile și autopurtate.

Pentru ca activitatea de dezinsecție să fie eficiente, acesta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților dezinsecție va fi prelungită.

Vă rugăm ca în perioada menționată să luați toate masurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria Municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău