Proiectul „Citește-mi 100 de povești”, derulat la Grădinița cu program prelungit 35 din Ploiești

Grădinița cu program prelungit 35 din Ploiești a ales să fie partener într-un proiect derulat la nivel național, „Citește-mi 100 de povești”, alături de Asociația Ovidiu.RO și Ministerul Educației și Ministerul Culturii. „Proiectul își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, atât în grădinițe, cât și în familie”, susține coordonatorul proiectului Florentina Claudia State, profesor pentru învățământul preșcolar.

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 35 Ploiești participă la derularea proiectului cu patru grupe de preșcolari, din care o grupă aparține structurii Sf. Stelian.

Înscrierea în proiect s-a realizat la propunerea Florentinei – Claudia State, profesor pentru învățământul preșcolar, care și-a asumat și coordonarea proiectului.

Din echipa de implementare fac parte: Dir. Prof. Georgeta Vasile, Prof. Ana-Maria Popescu – grupa mijlocie, Prof. Rodica-Mioara Pârlea, Prof. Andreea Creţişteanu-Soare – grupa mare, Prof. Maria Dumitru – grupa mare, Educ. Mihaela Tătărîm, Prof. Florentina-Claudia State – grupa mică.

„Printre primii invitați ai Atelierelor de lectură care au avut loc au fost directorul unității, viceprimarul Magdalena Trofin și Cristina Bejan – fost cadru didactic al unității”, a precizat coordonatorul proiectului.

Obiectivul proiectului este ca, în următorii cinci ani, toate grădinițele publice din România să devină Grădinițe Bibliotecă, adevărate insule de lectură și cultură pentru copii.

„Pentru ca o grădiniță să primească acest statut, directorul sau coordonatorul de proiect trebuie să dezvolte și să implementeze, alături de echipa sa de profesori un plan anual de lectură dedicat copiilor, cu sesiuni săptămânale de lectură, cu invitați care să le citească celor mici și cu marcarea unor evenimente culturale internaționale, naționale și locale”, se arată în obiectivele Asociaţia Ovidiu.Ro, care oferă cadrelor didactice sesiuni de formare centrate pe literație, punând accent pe modalitatea de a le citi copiilor, de a le capta atenția și de a le stimula curiozitatea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. Felicitari doamnelor profesor invatamant prescolar si autorităților locale care s-au implicat în derularea acestui proiect alaturi de cele mai minunate suflete:copiii. Locul cel mai potrivit de a preda și de a asculta povesti este grădinița. Cui??? Copilașilor de varsta preșcolari. De cine??? De d-le educatoare. Mult succes in continuare.

  2. Mulțumim colegei noastre Florentina Claudia State care și-a asumat coordonarea acestui proiect.Beneficiarii vor fi preșcolarii gradinitei noastre iar noi educatoarele vom pune dragoste de carte in fiecare poveste citită.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău