dgaspc_802ab.JPG

Aproape 120 de familii din Prahova așteaptă să adopte un copil. Asta în ciuda faptului că 75 dintre minorii aflați în evidența Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova pot fi înfiați în orice moment. Doar că aceștia nu întrunesc condițiile pe care și le doresc cei care vor să devină părinții unui copil adoptat.

Principalele caracteristici ale profilului dorit spre adopție sunt vârsta mică, undeva sub 2-3 ani, starea de sănătate a celui mic și etnia. Viitorii părinți fug de copiii mai mari de teama ca aceștia să nu mai fie la fel de ușor „modelabili“ comportamental precum cei mici, de cei cu probleme de sănătate confirmate și de cei care provin din familii de etnie romă sau ai căror părinți au avut probleme de ordin psihic.

Din cauza condițiilor pe care familiile interesate de adopție le stabilesc din start, perioada de așteptare trece 3-4 ani. Unii mai renunță între timp și acceptă să ia și copii mai mari de vârstă, iar în aceste cazuri procesul se desfășoară întru cu totul alt ritm. Din păcate, situațiile sunt destul de rare, după cum ne-a declarat directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova, Viorel Călin. VEZI VIDEO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În privința acomodării în noul mediu, problemele intervenite au fost cel mai des din partea adulților și mai puțin a copiilor.

În prezent, în Prahova sunt aproape 350 de copii instituționalizați. Dintre aceștia, cei mai mulți au familii, dar care nu pot avea grijă de ei, în cazul altora părinții sunt plecați în străinătate, iar câțiva dintre ei sunt orfani sau părinții fie au fost decăzuți din drepturi, fie au renunțat de bunăvoie.

Viorel Călin, director DGASPC Prahova

Foto cu caracter ilustrativ, sursa - copilprahova.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg