Lungul drum al adopțiilor! În Prahova, timpul de așteptare trece de 3-4 ani pentru a deveni părinte VIDEO

0
dgaspc_802ab.JPG

dgaspc_802ab.JPG

Aproape 120 de familii din Prahova așteaptă să adopte un copil. Asta în ciuda faptului că 75 dintre minorii aflați în evidența Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova pot fi înfiați în orice moment. Doar că aceștia nu întrunesc condițiile pe care și le doresc cei care vor să devină părinții unui copil adoptat.

Principalele caracteristici ale profilului dorit spre adopție sunt vârsta mică, undeva sub 2-3 ani, starea de sănătate a celui mic și etnia. Viitorii părinți fug de copiii mai mari de teama ca aceștia să nu mai fie la fel de ușor „modelabili“ comportamental precum cei mici, de cei cu probleme de sănătate confirmate și de cei care provin din familii de etnie romă sau ai căror părinți au avut probleme de ordin psihic.

Din cauza condițiilor pe care familiile interesate de adopție le stabilesc din start, perioada de așteptare trece 3-4 ani. Unii mai renunță între timp și acceptă să ia și copii mai mari de vârstă, iar în aceste cazuri procesul se desfășoară întru cu totul alt ritm. Din păcate, situațiile sunt destul de rare, după cum ne-a declarat directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova, Viorel Călin. VEZI VIDEO

În privința acomodării în noul mediu, problemele intervenite au fost cel mai des din partea adulților și mai puțin a copiilor.

În prezent, în Prahova sunt aproape 350 de copii instituționalizați. Dintre aceștia, cei mai mulți au familii, dar care nu pot avea grijă de ei, în cazul altora părinții sunt plecați în străinătate, iar câțiva dintre ei sunt orfani sau părinții fie au fost decăzuți din drepturi, fie au renunțat de bunăvoie.

Viorel Călin, director DGASPC Prahova

Foto cu caracter ilustrativ, sursa – copilprahova.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here