IMG-20181214-WA0179.jpg

Întrebători, curioși și plini de emoție, micuții au pornit la drum dis-de- dimineață. De-abia așteptau să-i vadă pe spiriduși cum realizează decorațiunile pentru bradul de Crăciun. Iar ca timpul să treacă mai repede, în autocar, pe tot parcursul călătoriei, școlarii au recitat poezii, au cântat și au povestit tot felul de experiențe alături de doamna învățător. Pe unii dintre ei, poveștile chiar i-au adormit...

Mii de copii vizitează, anual, fabrica de globulețe a lui Moș Crăciun de la Curtea de Argeș.

Odată ajunși la destinație, cei mici au fost cuprinși de magia sărbătorilor. I-au cunoscut pe spririduși și au văzut, cu proprii ochi, cum din mâinile lor ies tot felul de obiecte care, ulterior, își găsesc loc în bradul de Crăciun. Ajutoarele lui Moș Crăciun fac totul manual.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Folosesc baghete din sticlă pentru realizarea globurilor.  Din baghetele încălzite direct la foc până la 700 de grade Celsius obțin mici segmente (spițuri) pe care le încălzesc din nou și, suflând în ele, le modelează...în funcție de inspirație.

Așa capătă forme lebedele, ursuleții, oamenii de zăpadă sau globurile rotunde și lunguiețe. Ulterior,  diversele figurine sunt duse într-o altă secţie a fabricii, unde spiridușii le pictează manual. Odată cu decorul final, globurile sunt gata de pus în brad.

Copiii se întorc acasă cu globuri personalizate.

Cei mici au fost de-a dreptul impresionați, cu atât mai mult cu cât, au putut comanda globuri personalizate.''Ce ai aici ? Un glob personalizat. Ce ai scris pe el ? Crăciun Fericit. Iar tu ? Ana...'' au spus doi dintre copiii care au fost în excursie. 

Globurile realizate la Curtea de Argeș ajung la export.

An de an, în preajma sărbătorilor de iarnă, mii de copii din toată ţara sunt duşi, special la Curtea de Argeş, să-i vadă pe spiriduşi cum realizează ornamentele pentru bradul de Crăciun.  Majoritatea ajung însă în casele familiilor de pe trei continente, și doar foarte, foarte puține - la noi. 

Cert este că, în bradul fiecărui copil care ajunge la fabrica lui Moş Crăciun de la Curtea de Argeș va atârna cel puțin un glob personalizat, așa cum și l-a dorit ! ...

IMG-20181214-WA0124.jpg

IMG-20181214-WA0210.jpg

IMG-20181214-WA0204.jpg

IMG-20181214-WA0184.jpg

IMG-20181214-WA0179.jpg

IMG-20181214-WA0032.jpg

IMG-20181214-WA0233.jpg

IMG-20181214-WA0226.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.