La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a reaprobat, joi, indicatorii tehnico – economici pentru construirea Spitalului Orășenesc din Sinaia. Lucrările la viitoarea unitate medicală de pe Valea Prahovei au fost reluate în 2020.
Viitorul Spital Orășenesc din Sinaia va avea o capacitate mai mare. Guvernul a aprobat, joi, noii indicatori tehnico-economici pentru construirea unității medicale.
Actul normativ, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, a fost necesar întrucât proiectul tehnic a trebuit adaptat la situația din teren, în vederea respectării normativelor tehnice, medicale, precum și a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare.
„Îndeplinirea acestor cerințe a condus atât la reconfigurarea funcțiunilor, recompartimentarea și reamplasarea secțiilor medicale astfel încât să se asigure un flux medical optim, cât și la mărirea suprafețelor spitalului, a regimului de înălțime și a numărului de paturi de spitalizare, de la 138 la 143. Valoarea totală aprobată a investiției este de 272.498.000 de lei”, se arată în comunicatul de presă emis de Guvern.
Finanțarea obiectivului de investiții se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale orașul Sinaia, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
Viitorul spital, pentru care lucrările au fost reluate în 2020, este prevăzut cu șase secții de spitalizare, cu un compartiment de primiri urgențe, cu Secţiei de imagistică, laboratoare medicale, bloc de sterilizare, bloc operator cu 3 săli de operaţii, dar și cu secție de obstetrică – ginecologie.
Totodată, în 2020, Primăria Sinaia a anunțat că Ambulatoriul din cadrul spitalului va avea cabinete pentru oftalmologie, ortopedie, dermatovenerologie, chirurgie generală, medicină internă, psihiatrie, pediatrie, pneumologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, neurologie, alergologie, imunologie clinică, urologie și obstetrică-ginecologie.