Premierul Nicolae Ciucă: ”Am luat act de recomandările OMS. Ne consultăm și vom anunța în curând măsurile pentru valul 5”

0
Defense Secretary Mark T. Esper meets with Romania's Minister of Defense Nicolae-Ionel Ciucă during the Defense Ministerial at NATO Headquarters, Brussels, Feb. 12, 2020. (DoD photo by U.S. Army Staff Sgt. Nicole Mejia)

Comisia Europeană a recomandat, vineri, statelor membre ale Uniunii Europene să activeze ”frânza de urgenţă” împotriva călătoriilor din Africa şi din ţări în care s-a descoperit noua varantă a noului coronavirus B.1.1529.

C.E. și O.M.S. susțin că vizează limitarea răspândirii tulpinii africane. Ursula von der Leyen recomandă suspendarea călătoriilor din toate ţările afectate şi plasarea într-o ”carantină strictă” a cetăţenilor europeni care revin din aceste ţări.

Nicolae Ciucă: ”Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluţia pandemiei în plan naţional şi internaţional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Mă voi consulta cu factorii decizionali din România şi vom anunţa în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV2.

Luăm veştile despre noua variantă covid cu extrem de multe mutaţii foarte în serios.”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău