Maternitatea Ploiești a solicitat suplimentarea paturilor pentru pacientele confirmate pozitiv

0

Singura maternitate din Prahova care asigură servicii de specialitate pentru gravide, Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești, se confruntă cu o creștere a numărului de paciente confirmate pozitiv. Acesta este și motivul pentru care conducerea unității medicale a solicitat suplimentarea numărului de paturi destinate pentru astfel de cazuri, inclusiv a numărului de paturi pentru nou-născuți.

Numărul pacientelor confirmate pozitiv, internate la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești, a crescut în ultima vreme, iar săptămâna trecută a fost înregistrat și primul transfer al unei gravide cu Covid-19, cu o evoluție a bolii îngrijorătoare, la un spital de grad superior.

Citește și: Efectele pandemiei. Explozie de nașteri la Maternitatea Ploiești

„A fost solicitată suplimentarea numărului de paturi pentru pacientele confirmate pozitiv, cât și pentru nou-născuți.

În prezent, la unitatea medicală sunt internate 12 paciente cu Covid-19”, a precizat dr. Călin Boeru, directorul medical interimar al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, precizând că „lucrurile sunt în dinamică”.

Solicitarea vizează suplimentarea cu două paturi pentru pacientele cu Covid și două paturi  pentru nou-născuți aduși pe lume de paciente confirmate pozitiv.

Singurul spital unde nu poate fi limitat numărul de internări

Dacă la nivel național s-a dispus limitarea internărilor, în cazul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, singurul cu o astfel de specializare din Prahova, nu se poate vorbi de refuzul ca o persoană să nu fie internată.

CXitește și: Raed Arafat: România suspendă toate operațiile care nu sunt urgențe

„Totul este în dinamică și există o analiză săptămânală cu privire la numărul nou de cazuri confirmate pozitiv.

Suplimentarea de paturi necesită inclusiv o suplimentare de personal, însă trebuie să se țină cont că activitatea este la fel de complexă ca la orice altă unitatea medicală suport Covid-19, singura diferență fiind că la maternitate nu pot fi limitate internările.

Nu discutăm numai de un anumit tip de servicii medicale. Nu vorbim numai de nașteri, ci și de monitorizarea pacientelor, de oferirea de servicii medicale complexe.

Trebuie să se țină cont și despre faptul că este vorba despre o situație mult mai sensibilă. Vorbim de mame și de nou-născuți”, a precizat dr. Călin Boeru, directorul medical interimar al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, care a precizat că, mai mult ca oricând, trebuie „să se facă vaccinul și să nu se mai caute scuze”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău