Peste 2000 de solicitări de urgențe, în weekend, la Serviciul de Ambulanță Prahova. Număr record de apeluri

0

Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a crescut în ultima lună. În ultimele trei zile s-a înregistrat chiar un record, numărul de solicitări depășind 2.000, acesta fiind cel mai mare număr de solicitări în ultimii ani.

Weekend agitat la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova. În ultimele trei zile (intervalul 8-10 octombrie 2021) au fost înregistrate 2054 de intervenții în caz de urgență, solicitări la care s-a intervenit cu ambulanțe de tip B și C.

Recordul zilnic a fost înregistrat vineri, 8 octombrie, când au fost înregistrate 740 de solicitări în caz de urgență, cu mult peste numărul de apeluri dintr-o perioadă aglomerată, cum ar fi în preajma sărbătorilor de iarna, când recordul era de aproximativ 400 de solicitări/zi.

De precizat ar fi și faptul că în totalul urgențelor din perioada vineri, 8 octombrie – duminică, 10 octombrie, numai în nouă situații a fost vorba despre accidente rutiere.

Vineri s-au înregistrat două accidente, la Valea Stâlpului și la Ploiești, în noaptea de vineri spre sâmbătă (ora 02.37) a fost un accident la Măneciu Ungureni, sâmbătă seară a fost un accident în satul Meri, din comuna Drăgănești, iar duminică s-au înregistrat trei accidente, respectiv pe Centura de Vest (ora 05.48) și alte două evenimente rutiere în Ploiești (pe strada Godeanu și pe strada Gheorghe Mateescu).

Una dintre explicațiile pentru care se înregistrează un număr mare de solicitări la SAJ Prahova este și faptul că, potrivit DSP Prahova, echipajele medicale intervin și în cazurile în care se solicită testarea persoanelor cu simptomatologie Covid-19.

Citește și: Cum te poți testa gratuit pentru covid în Prahova – Document DSP UPDATE

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău