Acuzații de malpraxis la Maternitatea Ploiești. Medicii au uitat un pansament în abdomenul unei tinere mame

0

Tânăra mamă a născut prin cezariană, în luna ianuarie, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești, însă la scurt timp a constatat că a început să se simtă rău. Pentru că durerile abdominale deveneau insuportabile, aceasta a făcut mai multe investigații. Așa a aflat că medicii care au intervenit chirurgical la Maternitatea Ploiești i-au uitat un pansament în abdomen.

O fostă pacientă a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești a depus o plângere penală împotriva a doi medici ai unității medicale, după ce a descoperit că în timpul operației de cezariană aceștia i-au uitat un pansament în abdomen.

Tânăra mamă, din cauza durerilor abdominale insuportabile, a fost de mai multe ori la control la Maternitatea Ploiești, însă de abia când a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a aflat că are un pansament uitat în abdomen.

„Mi-au spus că o să-mi revin, deși mergeam aplecată de spate”

„În data de 6 ianuarie 2020 am avut operația de cezariană. Operația a fost necesară deoarece și primul copil a fost născut tot prin cezariană. M-au operat luni. Marți seara, după operație, am avut dureri puternice de burtă. M-au mutat iar la terapie pentru că eram adusă în salon. M-au tratat pentru diaree. M-au externat vineri. Marțea am mers să îmi scoată firele. Am anunțat medicul că încă mă doare în partea dreaptă foarte rău dar a spus că o să îmi revin, deși mergeam aplecată de spate”, ne-a scris cititoarea Observatorulph.ro, care ne-a povestit și ce a urmat apoi.

„Am avut dureri îngrozitoare”

„La 5 săptămâni de la operație am mers la urgențe pentru că durerile nu cedau, iar în zona operației, în partea dreaptă, se simțea ceva tare. Mi-au făcut ecografie, mi-au administrat no spa injectabil și m-au trimis acasă. După alte câteva săptămâni am mers iar deoarece zona pelviană se întărise și se inflamase destul de mult. De data aceasta medicul de gardă mi-a palpat abdomenul și m-a pus să semnez refuzul consultului ginecologic pe motiv că nu este necesar, acesta considerând că este vorba de mușchiul abdominal, pe motiv că eu aș fi depus  efort. Mi-a prescris Diclac gel. Am aplicat gelul timp de 10 zile fără niciun efect, durerea era mai intensă și deja foarte inflamată. Am revenit la spital…. Mi s-a efectuat ecografie transvaginală +abdominală unde medicul a observat o formațiune care s-a presupus a avea legătură cu colonul. Mi-a dat trimitere pentru RMN, asta fiind sâmbăta seară”, ne-a povestit tânăra.

O nouă intervenție la Județean

„Duminică dimineața deja durerea se extinsese pe picior, aveam frisoane și bufeuri de căldură, dureri îngrozitoare. Am decis sa merg la Spitalul Județean pentru că deja nu mai aveam încredere în medicii de la Maternitate. Aici mi s-a pus inițial diagnosticul de hernie, dar doamna care mi-a efectuat ecografia și radiografia mi-a spus că acolo este ceva ce pare a fi pansament. Bineînțeles m-au internat și s-a efectuat operația. Conform scrisorii medicale, medicii au efectuat laparotomie totală, evacuându-se pansamentul uitat de medicii de la Maternitate”, ne-a explicat tânăra mamă care a aflat după operație că a fost la un pas de moarte.

Tânăra mamă a depus o plângere penală la Poliție, pentru infracțiunea de malpraxis.

Surse apropiate anchetei au confirmat faptul că sesizarea a fost înregistrată la Secția de Poliție nr. 4 Ploiești și în cauză sunt efectuate cercetări.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și din partea Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, însă, momentan, nu am primit răspuns.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău