Spitalul Județean Ploiești va fi dotat cu aparat de diagnosticare rapidă a infecțiilor Covid-19. Primele teste ar putea avea loc de săptămâna viitoare

1

Prahova va intra pe lista județelor unde se realizează testarea pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. Achiziția pentru aparatul de analiză a probelor biologice, prin Real Time PCR, pentru testarea și diagnosticarea rapidă a infecțiilor cu Covid-19 a fost finalizată, a anunțat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Termenul de livrare a aparatului pentru testarea și diagnosticarea rapidă a infecțiilor cu Covid-19 este 6 aprilie.

„Noi sperăm să îl livreze cât mai devreme pentru a începe testarea cât mai rapid cu putință. Între timp, la Spitalului Județean de Urgență, continuăm lucrările de amenajare a spațiului destinat noului aparat Real Time PCR, o nouă platformă integrată de biologie moleculară care ne va permite, odată cu livrarea și instalarea aparaturii, ca Prahova să fie pe harta județelor unde se realizează testarea pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus”, a anunțat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Trebuie precizat că pentru utilizarea aparatului este necesară obținerea autorizației de la Ministerul Sănătății.

Președintele CJ Prahova speră că, în colaborare cu DSP Prahova, autorizația de la Ministerul Sănătății va fi obținută într-un timp cât mai scurt, pentru a se putea începe testările chiar de săptămâna viitoare.

Sursă foto: Facebook

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Domnule Presedinte Toader , va impoponati prea devreme cu aceasta realizare(cam tardiva dupa o luna de la pandemie),sunt foarte interesat de raspunsul dumnevoastra cu privire la apelul cardiologului Marian Albu de la spitalul județean: ”Oameni buni, să ne fiți alături. Noi ne simțim neprotejați de autorități”
    Poate ne explicati in plina criza de covid’19 Managerul si Directorul Financiar SJUP achita cu nemiluita facturile firmelor agreate PSD si a unui consilier al CJ(care bineinteles este in umbra).Nu ar trebui dirijate aceste fonduri pentru achizitionarea de materiale si echipamente pentru covid’19?

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău