Opt ore, timp de așteptare pentru o radiografie la Spitalul Județean din Ploiești. La Câmpina, aparatul este în continuare defect

0
radiologie_4a695.JPG

radiologie_4a695.JPG

Spitalul Județean de Urgență Ploiești este supraaglomerat în ultima perioadă la investigațiile radiologice, timpul de așteptare fiind aici chiar și de opt ore. Și asta din cauză că, în acest moment, ar fi singura unitate medicală de stat din județ care face radiografii. La Câmpina, aparatul s-a defectat în decembrie și, momentan, nu se știe o dată la care va fi repus în funcțiune.

Un tânăr din Prahova a avut nevoie la sfârșitul acestei săptămâni de o ivestigație radiologică. Speriat de aglomerația de la Județean, acesta a încercat la Câmpina. Doar că aici, aparatul de radiologie este în continuare nefuncțional.

Deși, până la sfârșitul lui ianuarie, aparatul urma să fie reparat de către firma care asigură mentenanța aparaturii achiziționată în urmă cu doi ani, prin fonduri europene, va mai dura până când pacienții vor putea face investigații. Și asta pentru că, potrivit dr. Călin Tiu, managerul spitalului Municipal Câmpina, reparația este urmată și de alte proceduri care să confere acuratețea radiografiilor, ceea ce mai presupune un timp suplimentar de așteptare.

„Momentan, nu știm o dată sigură când aparatul va fi funcțional, dar imediat cum îl vom avea din nou disponibil vom face un anunț public“, a precizat dr. Tiu.

Citește toate informațiile despre SITUAȚIA APARATULUI DE RADIOLOGIE DE LA CÂMPINA

Situația este cu atât mai gravă, cu cât toți cei care au urgențe sunt direcționați către Județean. Aici, aglomerație și nervi întinși la maximum. 

 „Cum este posibil? Ne-am înghesuit tot județul la Spitalul Județean pentru radiologie. Am fost la Câmpina, cei de acolo au spus să vin la Județean pentru ca au aparatul stricat, la Băicoi nu există, la Azuga nu există! La Județean sunt ore întregi de așteptare… Opt ore a durat această experiență în cazul meu”, ne-a scris cititorul nostru, revoltat de cele trăite.

Despre o posibilă rezolvare a acestei situații, care durează deja de mai bine de două luni, am solicitat detalii atât Direcției de Sănătate Publică Prahova, cât și Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova, răspunsuri pe care le vom publica imediat cum ne vor fi remise.

Foto cu caracter ilustrativ

radiologie_23ca5.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău