radiologie_4a695.JPG

Spitalul Județean de Urgență Ploiești este supraaglomerat în ultima perioadă la investigațiile radiologice, timpul de așteptare fiind aici chiar și de opt ore. Și asta din cauză că, în acest moment, ar fi singura unitate medicală de stat din județ care face radiografii. La Câmpina, aparatul s-a defectat în decembrie și, momentan, nu se știe o dată la care va fi repus în funcțiune.

Un tânăr din Prahova a avut nevoie la sfârșitul acestei săptămâni de o ivestigație radiologică. Speriat de aglomerația de la Județean, acesta a încercat la Câmpina. Doar că aici, aparatul de radiologie este în continuare nefuncțional.

Deși, până la sfârșitul lui ianuarie, aparatul urma să fie reparat de către firma care asigură mentenanța aparaturii achiziționată în urmă cu doi ani, prin fonduri europene, va mai dura până când pacienții vor putea face investigații. Și asta pentru că, potrivit dr. Călin Tiu, managerul spitalului Municipal Câmpina, reparația este urmată și de alte proceduri care să confere acuratețea radiografiilor, ceea ce mai presupune un timp suplimentar de așteptare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Momentan, nu știm o dată sigură când aparatul va fi funcțional, dar imediat cum îl vom avea din nou disponibil vom face un anunț public“, a precizat dr. Tiu.

Citește toate informațiile despre SITUAȚIA APARATULUI DE RADIOLOGIE DE LA CÂMPINA

Situația este cu atât mai gravă, cu cât toți cei care au urgențe sunt direcționați către Județean. Aici, aglomerație și nervi întinși la maximum. 

 „Cum este posibil? Ne-am înghesuit tot județul la Spitalul Județean pentru radiologie. Am fost la Câmpina, cei de acolo au spus să vin la Județean pentru ca au aparatul stricat, la Băicoi nu există, la Azuga nu există! La Județean sunt ore întregi de așteptare... Opt ore a durat această experiență în cazul meu”, ne-a scris cititorul nostru, revoltat de cele trăite.

Despre o posibilă rezolvare a acestei situații, care durează deja de mai bine de două luni, am solicitat detalii atât Direcției de Sănătate Publică Prahova, cât și Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova, răspunsuri pe care le vom publica imediat cum ne vor fi remise.

Foto cu caracter ilustrativ

radiologie_23ca5.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg