- Publicitate -

Scandal în PSD Ploiești. Consilierului George Botez i se cere demisia

E scandal la PSD Ploiești, după ce, luni seară, i-a fost cerută demisia din partid a consilierului local George Botez. Totul ar avea în spate faptul că alesul local a avut o serie de amendamente la proiectul de hotărâre legat de viitorul spital municipal de urgență din Ploiești. Biroul Politic Județean a decis numirea deputatului Laura Moagher în funcția de președinte interimar al PSD Ploiești, funcție deținută de senatorul Radu Oprea.

Biroul Politic Județean al PSD a fost convocat, luni, iar pe ordinea de zi au fost mai multe teme, printre care unul a surprins cel mai mult.

Biroul Politic Județean al PSD Prahova a solicitat demisia consilierului George Botez, acesta fiind așteptat la următoarea ședință „pentru a oferi explicații cu privire la ieșirile sale publice din ultima perioada si pozitionarile sale politice in dezacord cu restul organizației”.

Președintele PSD Prahova a declarat, pentru Observatorulph.ro, faptul că solicitarea vine în contextul în care organizația și-a exprimat tot timpul susținerea pentru noul spital municipal.

„Propunerile din Consiliul Local nu au fost discutate cu Biroul Județean și nu au fost analizate în cadrul acestui for politic. Tot timpul, PSD și-a exprimat susținerea pentru construirea unui nou spital în Ploiești”, a precizat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

La rândul său, noul președinte interimar al organizației PSD Ploiești, Laura Moagher, a precizat că „în ședința biroului permanent al Organizației Ploiești s-a votat susținerea, în unanimitate, a proiectul legat noul spital”.

Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea consilierului local PSD George Botez, însă nu am reușit.

Reamintim faptul că, în timpul ședinței Consiliului Local Ploiești în care s-a analizat propunerea de aprobare a unui studiu de prefezabilitate, consilierul local George Botez a solicitat o serie de amendamente, inclusiv o dezbatere publică pe această temă.

Citește și: Studiul de prefezabilitate, de 100.000 de euro, pentru viitorul spital municipal este de fapt un ”raport” – VIDEO

Comunicatul PSD Prahova

„Astazi, 25 iulie 2022, la sediul PSD Prahova, a fost convocat Biroul Politic Judetean, fiind abordate si transate urmatoarele subiecte de interes public:

  1. Primul si cel mai important proiect de pe ordinea de zi a convocarii se refera la construirea noului Spital Municipal de Urgenta Ploiesti, proiect de importanta majora pentru municipiul Ploiesti si ploiesteni. In cadrul sedintei, a fost exprimata sustinerea, in unanimitate, a social-democratilor fata de proiectul initiat de primarul Andrei Volosevici, intrucat oportunitatea realizarii acestui spital, dar si conditiile derularii proiectului nu pot fi puse la indoiala, Banca Mondiala fiind, in calitate de partener, o entitate de prestigiu si un garant al indeplinirii cu succes a celui mai mare proiect din domeniul Sanatatii initiat in ultimii 30 de ani, pentru Ploiesti.
  2. In acelasi context, BPJ a solicitat demisia din partid a lui Sorin George Botez, fiindu-i cerut sa se prezinte in urmatoarea sedinta a Biroului Politic Judetean pentru a oferi explicatii cu privire la iesirile sale publice din ultima perioada si pozitionarile sale politice in dezacord cu restul organizatiei.
  3. O alta tema abordata in cadrul intrunirii de astazi a fost cea a revitalizarii filialei PSD Ploiesti, fiind decisa, cu larga majoritate de voturi, numirea doamnei senator Laura Moagher in fruntea organizatiei locale, luandu-se in calcul intreaga sa activitate in cadrul partidului.
  4. Suplimentar, a fost abordata si problema furnizarii agentului termic comunitar, un subiect de maxima importanta pentru ploiesteni, fata de care PSD Prahova si-a manifestat, fara echivoc, sustinerea in vederea atingerii unui rezultat favorabil, pentru ca locuitorii municipiului Ploiesti sa nu aiba de suferit in sezonul rece care va urma. Cu aceasta ocazie, a fost reiterata importanta aspectului legal in tot ce inseamna actiuni intreprinse de autoritatile publice locale si gasirea unor solutii viabile, astfel incat colaborarea tuturor partilor implicate sa fie una productiva, pe termen lung si in acord cu legislatia in vigoare.

Biroul de presa al PSD Prahova”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

[ays_poll id=84]

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Cu bariera ridicată, un tren a rămas pe linie în Prahova, la Albești-FOTO

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza localității Albești Paleologu continuă să fie un real pericol atât pentru șoferi, cât și pentru...

Elevă lovită pe trecerea de pietoni din Bariera București. Primarul Volosevici consideră redeschiderea pasajelor subterane ”o prostie”

O elevă de 14 ani a ajuns la spitalul județean de urgență după ce a fost lovită, marți seară, de un autoturism, pe trecerea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Cu bariera ridicată, un tren a rămas pe linie în Prahova, la Albești-FOTO

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza localității Albești Paleologu continuă să fie un real pericol atât pentru șoferi, cât și pentru...

Elevă lovită pe trecerea de pietoni din Bariera București. Primarul Volosevici consideră redeschiderea pasajelor subterane ”o prostie”

O elevă de 14 ani a ajuns la spitalul județean de urgență după ce a fost lovită, marți seară, de un autoturism, pe trecerea...

Au apărut colindo-cerșetorii din tren. Anul acesta au un repertoriu nou-nouț – VIDEO

Cum se apropie sărbătorile de iarnă cu pași repezi, au apărut și nelipsiții colindo-cerșetori din trenuri. Pentru a nu plictisi publicul auditor, precum și pentru...

Trafic restricționat pe DN 1A, Ploiești-Brașov, la Săcele

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că DN 1A Ploiești-Brașov, în localitatea Săcele, traficul rutier este restricționat. În zona Babarunca, județul Brașov, din...

Percheziții în Vălenii de Munte pentru 10 litri de țuică și o drujbă electrică

Mascații prahoveni au descins miercuri dimineață la trei adrese din Vălenii de Munte într-un dosar de furt calificat. SUnt vizați trei bărbați cu vârste cuprinse...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -