S-a bătut palma pentru noul Guvern. PNL va da premierul, PSD ia mai multe ministere importante

0

După lungi negocieri în PNL, PSD și UDMR, în sfârșit s-a parafat o înțelegere între cele trei formațiuni politice care vor forma noul Guvern. PNL ar urma să desemneze premierul, în timp ce PSD a negociat să obțină cele mai importante ministere.

Sub pretextul că se va finaliza astfel cea mai lungă perioadă de instabilitate, PNL, PSD și UDMR se pare că au ajuns, în sfârșit, la o înțelegere.

Marcel Colacu a anunțat, luni dimineață, că se vor propune ambele variante de premier, precum și condițiile generate de o astfel de decizie, în cazul în care Nicolae Cică (PNL) va fi desemnat premier.

„Cred că cel mai important este ce au românii de câștigat, faptul că se termină o instabilitate politică, creată de fosta guvernare de dreapta și necesitatea implicării Partidului Social Democrat în acest moment și să luăm prioritățile, repet, ale românilor”, a susținut, luni dimineață, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Potrivit șefului PSD, după consultările de la Cotroceni, urmează să aibă loc o nouă ședință, unde ar urma să se discute despre titularii de ministere, urmând ca, potrivit lui Marcel Ciolacu, să aibă loc și încheierea protocolului între PNL, PSD și UDMR.

Conform unui calendar ar urma să fie desemnați inclusiv cei doi președinți de la Camera Deputaților și de la Senat.

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău