isj_71b59.jpg

Ședința de Consiliu Local din Câmpina, din ianuarie, a debutat cu validarea mandatului de consilier local al Violetei Beldianu, de la PNL, în locul lui Florin Frățilă. Situația consilierilor este neclară în rândul reprezentativității din partea ALDE, partid ai căror aleși și-au dat demisia din partid, dar nu și din CL.

Mandatul consilierului Florin Frățilă, de la PNL, a încetat la sfârșitul anului trecut, după ce aceasta a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate care l-a declarat incompatibil. În locul acestuia, în rândul consilierilor liberali a fost validată Violeta Beldianu.

Absenți de la ședință au fost consilierii aleși pe listele ALDE, Daniel Ioniță și Mihai Cojocaru, cei care, tot la finalul lui 2019, și-au dat demisia din partid, migrând către cea mai nouă formațiune politică „Prahova în acțiune“. La acel moment, cei doi și-au anunțat și demisiile din Consiliul Local Câmpina. Însă totul a fost la nivel verbal, deși secretarul general al Primăriei Câmpina i-a informat că trebuie să depună și în scris acest lucru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește detalii despre PLECAREA DIN ALDE A CELOR DOI 

Tot atunci, Ioniță ne declara că în locul lor nu va putea fi validat nimeni la CL, întrucât toți cei aleși pe lista ALDE și-au dat demisia. Între timp, se pare că unii dintre ei s-au reînscris în ALDE și ar viza posturile vacante prin plecarea celor doi. Iar unii consilieri susțin că acesta ar fi și motivul pentru care cei doi nu se grăbesc să depună în scris demisiile.

Contactat telefonic, Daniel Ioniță a infirmat aceste zvonuri, susținând că persoanele care au candidat pe listele ALDE pentru CL, dar și-au dat demisia din partid, și-au pierdut dreptul de a deveni consilieri chiar dacă revin în partid. Cât despre demisia scrisă, Ioniță ne-a declarat că „o să depun și în scris, dar nu știu un termen. Nu am stabilit încă acest lucru pentru că legea nu prevede un termen-limită“.

Foto:

Violeta Beldianu

beldianu_a1778.jpeg

Daniel Ioniță

ionita_941ff.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg