Aproximativ 50 de persoane au protestat, vineri seara, în faţa Prefecturii Timiş, faţă de includerea programului "Prima Casă" în legea dării în plată, ei susţinând că prin acest lucru programul va dispărea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Aproximativ 50 de persoane, cu pancarte pe care scria „Susţinem "Prima Casă” sau „Nu vrem să devenim şomeri!”, s-au adunat, vineri în jurul orei 18, la Timişoara, în faţa Palatului Administrativ care găzduieşte Prefectura şi Consiliul Judeţean Timiş, pentru a protesta faţă de includerea programului "Prima Casă" în legea dării în plată. Manifestanţii au scandat „Noi susţinem Prima Casă, dar Guvernul nu ne lasă”.

Organizatorul protestului, Cristinel Irinoiu, a declarat că prin includerea programului "Prima Casă" în legea dării în plată băncile nu vor mai fi interesate să acorde credite prin acest program, care va dispărea.

 

„Motivul protestului este doar pentru excluderea programului Prima Casă din cadrul legii dării în plată. Cu celelalte lucruri pe care le prevede legea nu avem nimic împotrivă. Doar să se excludă programul Prima Casă, să nu se schimbe nimic, să poată continua aşa cum este. Este unul dintre cele mai bune programe, cu o rată de succes de peste 99 la sută. La 160.000 de credite luate prin Prima Casă sunt 40 de oameni care au întârzieri, conform statisticilor BNR. Băncile clar nu vor mai fi interesate să acorde credite pentru un avans de cinci la sută şi să-şi asume ei să recupereze bani de la stat. Vor fi afectate toate categoriile de oameni, de la cei care îşi doresc o casă până la cei care lucrează direct pe piaţa materialelor de construcţii. Vor fi la nivel naţional undeva la 500.000 de oameni afectaţi, care se vor reangaja unii dintre ei şi vor lua locul altor oameni”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristinel Irinoiu.

În opinia lui, dacă legea rămâne în forma votată de Senat, pe lângă cei care doresc să achiziţioneze o primă casă, vor fi afectaţi şi dezvoltatorii imobiliari sau firmele de materiale de construcţii.

Protestul, care a fost autorizat, a durat aproximativ două ore şi s-a încheiat fără incidente.

sursa: gandul.info