Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în consultare de piață modernizarea DN7C – Transfăgărășan, cu fonduri europene. Una dintre cele mai spectaculoase șosele din România ar urma să rămână deschisă tot timpul anului.
Anunțul privind consultarea de piață a fost postat pe site-ul CNAIR și vizează laborare documentațiilor pentru modernizarea DN7C, km. 104+000 – km. 130+800 (Transfăgărășan). Totodată se dorește realizarea unei expertize tehnice pe tronsonul Piscu Negru – Cabana Bâlea Cascadă.
Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile de la publicarea anunțului de consultare a pieței în SICAP, urmând ca procesul de consultare a pieței să se finalizeze în termen de 30 de zile de la publicarea acestuia, timp în care cei interesați pot emite puncte de vedere, observații, precizări etc.
CNAIR a anunțat că prin acest proiect se propune îmbunătățirea infrastructurii rutiere, dar și menținerea șoselei în circulație pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
Citește și: Variantă ocolitoare pentru orașul Vălenii de Munte. Vot în Consiliul Județean Prahova – VIDEO
„Pentru DN 7C, proiectul de modernizare va deveni un motor pentru dezvoltarea economică și se va axa pe dezvoltarea turismului, o ramură economică dezvoltată cel mai mult în zona de influență a proiectului, prin creșterea accesibilității spre și dinspre zonele în care turismul este prezent sau în care turismul poate prospera prin valorificarea potențialui existent”, a anunțat CNAIR.
Modernizarea implică și creșterea calității vieții și a condițiilor de mediu ale cetățenilor din zonele adiacente drumului, precum și a condițiilor în care se desfășoară traficul, toate aceste elemente constribuind activ la valorificarea Transfăgărășanului din punct de vedere turistic.
Lista lucrărilor propuse
CNAIR a precizat că lucrările de modernizare vor viza realizarea de polate, consolidări, lucrări de scurgere a apelor și lucrări de siguranță rutieră, dar și identificarea de soluții pentru parcări.
- îmbunătățirea infrastructurii rutiere
- zone pentru parcări (spații pentru comercianți în parcări, modalități de taxare a acestor spații de servicii publice)
- zone de “viewpoint”
- zone pentru bandă de vehicule grele
- realizarea și de panouri de informare digitale “la poale”: număr locuri de parcare libere, temperatură/vânt/polei, etc.