Concentratoare de oxigen și anticorpi monoclonali din Serbia pentru bolnavii Covid din România – VIDEO

0

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, marți seară, că în România au ajuns ajutoarele din Serbia pentru bolnavii Covid. Ajutorul din Serbia constă în oferirea a 170 de concentratoare de oxigen, precum și peste 6.000 buc. anticorpi monoclonali.

Ajutorul a fost solicitat de România prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă.

„Sosirea ajutorului oferit de Serbia, ce constă în oferirea a 170 de concentratoare de oxigen de 5L și 8L, respectiv peste 6000 buc. anticorpi monoclonali, prin Mecanismul European de Protecție Civilă”, a anunțat DSU, la recepția ajutoarelor fiind prezent și ambasadorul Serbiei. și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

„Acest ajutorul urmează să fie distribuit începând cu această seară”, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care a mulțumit partenerilor, precizând că în România urmează să sosească și echipele medicale.

Acesta nu este singurul transport de medicamente care a ajuns în ultima vreme în România. Mai multe tipuri de medicamente au ajuns, duminică, în România din Franța.

Ieri, în România a ajuns și un ajutor oferit de Uniunea Europeană ce constă în donația a 350 concentratoare de oxigen din stocurile RescEU ale Olandei.

Numărul statelor europene care și-au exprimat disponibilitatea de a ajuta România este mult mai mare, având în vedere situației epidemiologice din țara noastră.

Citește și: România a primit medicamente pentru bolnavii de Covid din Franța – VIDEO

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău