Raed Arafat, despre restricțiile care intră în vigoare de luni. Masca devine obligatorie peste tot, iar accesul în mall se face doar pe bază de certificat verde – VIDEO

0

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat noile restricții care au fost propuse, începând de luni. Persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie pe stradă între orele 22.00 – 05.00, iar accesul în mall-uri va fi permis numai persoanelor care prezintă certificat verde.

Restricțiile vizează mai multe zone de activități. În mall-uri se va putea intra numai cu certificat verde, iar masca devine obligatorie atât pentru spațiile închise, cât și pentru cele deschise.

Măsura privind obligativitatea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă a fost transmisă la Parlament.

Persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie pe stradă între orele 22.00 – 05.00. Circulația va fi permisă numai în cazul persoanelor care s-au vaccinat sau care au trecut prin boală.

„Toate deciziile vor intra în vigoare de luni”, a precizat Raed Arafat, care a recomandat că în această perioadă ar fi bine să se evite deplasările în vacanță.

„Nu închidem activitățile religioase dar impunem mască și distanță”, a susținut Arafat.

În instituțiile publice nu se va mai putea intra fără certificat verde, a anunțat Arafat, precizând că, în cazul celor care trebuie să plătească taxe, fiecare instituție urmând să fie stabilite reglementări de către fiecare instituție în parte urmând să stabilească măsuri. Intrarea în instituțiile publice se poate face și în baza unui test rapid.

Reamintim faptul că, timp de 14 zile, elevii din România vor sta într-o vacanță forțată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău