INSP propune carantină pentru București și Ilfov din cauza ratei mari de infectare – UPDATE

0

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a propus Ministerului Sănătăţii impunerea carantinei pentru „zona metropolitană a municipiului Bucureşti”, care include Capitala și localitățile din Ilfov, unde rata de incidenţă este de peste 20 de infectări la mia de locuitori, iar Capitala are o rată de infectare de 15,42.

UPDATE Reacția premierului interimar Florin Cîțu: ”Nu luăm în calcul o astfel de măsură, pentru că nu a funcționat nici anul trecut. În schimb, am discutat în guvern introducerea certificatului verde COVID pentru acces la toate activitățile economice inclusiv la magazine”.

Printre măsurile de carantină propuse se numără:

Interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei, cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau pentru efectuarea vaccinului anti Covid-19, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenuri, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi poate fi dovedit prin bilet, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie, părăsirea domiciliului pentru protejarea vieţii sau integrităţii fizice în cazul unui pericol grav şi iminent, cu apelarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Școlile trec în sistem online, fiind permisă doar activitatea din creşe şi grădiniţie, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Se închid restaurantele, cafenelele și barurile din interiorul centrelor comerciale, fiind permisă doar prepararea şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor în regim take-away;

Slujbele şi rugăciunile colective se vor desfăşura în afara lăcaşurilor de cult;

Frizeriile și saloanele de de igienă personală pot funcționa în intervalul 8-18, doar pe bază de programare;

Magazinele pot funcționa doar în intervalul orar 5-20.

Aactivitatea pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante, se va desfăşura în intervalul 8-17, cu respectarea măsurilor sanitare.

sursa: observatornews.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău