Voucherele ”Rabla pentru electrocasnice”, la vânzare pe site-urile de anunțuri

0

Când vine vorba de făcut bani, românul este întotdeauna inventiv. Așa se face că, deși programul ”Rabla pentru Electrocasnice” este destinat schimbării electrocasnicelor beneficiarilor, mulți dintre cei care au luat voucherele le-au pus la vânzare pe site-urile de mică publicitate.

Sunt zeci de astfel de anunțuri postate, în situația în care aceste tichete nu se emit în formă fizică și sunt nominale. Sunt și super-oferte: cei interesați pot cumpăra un voucher, împreună cu un aparat electrocasnic vechi, ce trebuie predat în schimbul celui nou, potrivit Digi24.ro.

Totuși, reprezentanții AFM susțin că cei care cumpără astfel de vouchere se vor trezi în situația în care nu le vor putea folosi.

Dacă o persoană cumpără un voucher, când va vrea să îl utilizeze va vedea că nu poate, a explicat directorul AFM.

„Românul e inventiv și ca în anii anteriori, cei care au accesat programul au selectat din principiu, din start, mai multe vouchere pe care nu le-au folosit tocmai ca să le vândă mai departe. Nu avem cum opri fenomenul, dar să știe că nu au cum să le folosească chiar dacă le cumpără.

În magazin și atunci când se livrează echipamentele se face identificarea persoanei.

Nici nu e rentabil când îl cumperi, pentru că scazi valoarea finanțării, adică beneficiezi de finanțare redusă, adică a plătit deja în avans o parte din suma respectivă”, a spus directorul AFM.

Anul acesta, programul Rabla pentru Electrocasnice are un buget de 75 de milioane de lei și este estimat un număr de 200.000 de beneficiari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău