Reacția Poliției după acuzațiile sindicaliștilor din MAI: ”Nu există o normă de amenzi!”

După ce Sindicatul Europol a postat pe Facebook dovada că polițiștilor li se impune o normă de amenzi, Inspectoratul General al Poliției Române a reacționat, dezmințind informația.

Sindicaliștii din MAI au publicat ieri o adresă a conducerii IGPR trimisă în teritoriu prin care polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.

Postarea Sindicatului Europol pe Facebook: ATENȚIE! Normă de amenzi impusă polițiștilor

Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul „vânătorii de amenzi”. Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.
Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.
Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației.
Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!
Reacția Poliției Române: nu există o normă de amenzi!

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o presupusă „presiune asupra agentului constatator de a nu aplica avertismente”, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

La nivelul Poliției Române, nu există o normă de amenzi. Principalul obiectiv al acțiunilor polițiștilor constă în protejarea comunități de faptele ilegale, prin luarea măsurilor legale, în fiecare caz.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Situațiile statistice la care se face referire existau în prealabil la nivelul unităților teritoriale de poliție și au fost solicitate, în vederea centralizării, pentru a putea fi comunicat public faptul că polițiștii aplică atât sancțiuni contravenționale cu amenzi, cât și avertismente.

Asigurăm opinia publică că obiectivul de bază al instituției este asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prin prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice fel.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău