Ministrul Educației: Noua tulpină a virusului Sars-Cov-2 nu schimbă decizia privind redeschiderea școlilor

Noua tulpină a virusului Sars-Cov-2, varianta britanică, nu schimbă deocamdată decizia privind redeschiderea școlilor, anunță Ministrul Educației.

Așadar, din cei 2,9 milioane de elevi din România, jumătate s-ar putea întoarce în bănci pe 8 februarie.

Sorin Câmpeanu, Ministrul Educaţiei: “Am primit asigurări, din partea celor care au competenţa să se exprime cu privire la evoluţia epidemiologică, asupra faptului că şansele de schimbări spectaculoase sunt foarte mici, aşa că şcolile se vor deschide după scenariile deja anunţate.”

Decizia pentru redeschiderea şcolilor va fi luată în funcţie de evoluţia pandemiei din fiecare localitate.

Reprezentant al Guvernului: ”Deschiderea şcolilor este o prioritate pentru noi şi îmi place să cred că este o prioritate. Toate celalalte măsuri de relaxare, indiferent de rata de incidență, vor trebui să aştepte. Atunci când s-a stabilit hotărârea de guvern cu nivelul roşu, galben, verde, încă nu aveam tulpină, lucrurile s-au schimbat”.

Citește continuarea pe stirileprotv.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

3 COMENTARII

  1. Bine ca nu e mai agresiva, noua tulpina si copii nu sunt purtatori perfecti! Lasa-i sa duca in acasa in familie care la randul lor sa duca mai departe virusul. Prevad ca pana la paste se inchid scolile si intram in carantina totala avand in vedere mutatiile virusului. Intelegem ca sunt p[resiuni sa deschideti dar binele tuturor e mai presus de binele unora. Halal guvernare! America si Europa inchid, noi deschidem. Cum se face ca suntem mereu invers decat majoritatea? Le stim noi mai bine!

  2. Se vor deschide pentru cât timp? Este benefic ptr elevi acest site vino, on line-școală. Deabea s-au învățat cu școala on line. Consider ca nu sunt în siguranță. Ar trebui sa aparțină părinților decizia de a-i duce la școală sau de a face on line. Fiecare își asuma.

  3. Se vor deschide pentru cât timp? Este benefic ptr elevi acest du-te-vino on line-școală? Deabea s-au învățat cu școala on line. Consider ca nu sunt în siguranță. Ar trebui sa aparțină părinților decizia de a-i duce la școală sau de a face on line. Fiecare își asuma.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău