„Știe cineva cum miroase carnea de om?” – Serviciul Omoruri în război cu Poliția Capitalei. Cum susțin că sunt batjocoriți cei mai expuși polițiști, urmare a luptelor interne din instituție

0

Polițiștii serviciului omoruri se adesează opiniei publice printr-o scrisoare deschisă, expunând o situație aparent greu de imaginat, însă reală în privința condițiilor în care lucrează.

Buletin de București a publicat în exclusivitate decizia directorului general, comisar șef Bogdan Berechet, în urma căreia toți ofițerii de la Serviciul Omoruri au fost înștiințați că urmau să nu mai primească sporurile salariale cuvenite, pentru luna precedentă, pentru că acesta s-ar fi acordat ilegal.

Poliţia Capitalei a dispus realizarea unei verificări la Serviciul Omoruri, în urma unei sesizări conform căreia, în trecut, personalul care trebuia să întocmească, să vizeze şi să aprobe documentele privind acordarea unor sporuri nu le-ar fi întocmit în mod corect.

Conform noilor directive, pentru plata acestui spor nu mai este suficient pontajul, ci este nevoie de acte doveditoare. În privința situației de la Prahova, surse din IPJ ne-au declarat că momentan nu sunt astfel de probleme, însă nu există nici garanții că ele nu apar.

Nu sunt foarte multe de spus despre protestul polițiștilor de la Omoruri, scrisoarea lor fiind cât se poate de relevantă:

„Să prinzi un criminal nu înseamnă să stai în costum la birou. De ce nu s-a sesizat nimeni când ne-au trimis la Caracal și am cernut până și rahatul din hazna?

[…] E de neînțeles și frustrant. E frustrant pentru noi, pentru famiile noastre.

Numai anul trecut am stat cu toții peste program cam 7.000 de ore. Nimeni de la noi nu apucă vreodată să beneficieze de tot concediul de odihnă.

[…] Un milion de lei anual din care noi nu ne-am pus o ușă, un termopan, un fișet nou, veste antiglonț sau orice altă dotare, pentru că banii rămân la comun, în oala de la Poliția Capitalei.”

Textul integral al scrisorii, publicat de buletin.de/bucurești AICI.

 

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău