fbpx

ninsoare.jpg

În următoarele zile vom avea parte de ninsori în centru, nordul și vestul țării, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane, precum și în estul și sud-estul țării. Cel puțin asta spun meterologii care anunță o răcire a vremii. Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie arată că temperaturile vor scădea în această săptămână.

Banat

Dacă în primele din an au avut parte de temperaturi maxime între 3 și 5 grade, oamenii din Banat vor avea parte de o temperaturi scăzute. Până pe 7 ianuarie, maximele se vor situa între -2 și 0 grade. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi ușor, iar până pe 13 ianuarie, temperaturile diurne se vor menține peste pragul de îngheț. Temperaturile minime vor fi în scădere, până în jurul a -8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între -6 și -4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mai ales sub formă de ninsoare. 

Crişana

În următoarele 5 zile se va resimți o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între -4 și -2 grade, iar media minimelor va fi în general între -9 și -6 grade.

Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade. Vor fi condiții pentru ploi și ninsori slabe în fiecare zi, spun meteorologii.

Transilvania

Până în data de 7 ianuarie, temperaturile diurne vor avea în medie între -6 și -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 și -12 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși -2 grade, iar cea a minimelor -8…-7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic. 

Maramureş

Meteorologii anunță temperaturi în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade, până la -6 …-5 grade între 4 și 7 ianuarie și de la o medie a minimelor de 0…-1 grad, până la -10…-12 grade, în același interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3…4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi. 

Moldova

Până pe 7 ianuarie, vremea se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou. Media temperaturilor din timpul zilei nu va depăși, însă, 0 grade, iar în timpul nopții se vor înregistra -6…-5 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și mai ales în jumătatea de nord a regiunii. 

Dobrogea

În următoarele patru zile, vremea se va răci cu aproximativ 4…5 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie de -1…0 grade, iar minimele de cel mult -6…-5 grade. Sunt șanse să ningă slab și ar putea apărea și lapoviță. 

Muntenia

Dacă la începutul anului, temperaturile pe timpul zilei erau de 3-4 grade în Muntenia, meteorologii anunță o răcire a vremii în această regiune. Valorile termice vor fi cu aproape 6 grade mai scăzute până pe 7 ianuarie. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1…2 grade, iar cea a minimelor -6…-5 grade. 

Oltenia

Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor situa în medie între -2 și 1 grad și minime între -9 și -4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu 3…4 grade. Meteorologii spun că sunt șanse ca în zilele următoare să fie ninsori slabe. 

sursa: meteoromania.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg