ninsoare.jpg

În următoarele zile vom avea parte de ninsori în centru, nordul și vestul țării, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane, precum și în estul și sud-estul țării. Cel puțin asta spun meterologii care anunță o răcire a vremii. Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie arată că temperaturile vor scădea în această săptămână.

Banat

Dacă în primele din an au avut parte de temperaturi maxime între 3 și 5 grade, oamenii din Banat vor avea parte de o temperaturi scăzute. Până pe 7 ianuarie, maximele se vor situa între -2 și 0 grade. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi ușor, iar până pe 13 ianuarie, temperaturile diurne se vor menține peste pragul de îngheț. Temperaturile minime vor fi în scădere, până în jurul a -8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între -6 și -4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mai ales sub formă de ninsoare. 

Crişana

În următoarele 5 zile se va resimți o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între -4 și -2 grade, iar media minimelor va fi în general între -9 și -6 grade.

Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade. Vor fi condiții pentru ploi și ninsori slabe în fiecare zi, spun meteorologii.

Transilvania

Până în data de 7 ianuarie, temperaturile diurne vor avea în medie între -6 și -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 și -12 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși -2 grade, iar cea a minimelor -8…-7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic. 

Maramureş

Meteorologii anunță temperaturi în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade, până la -6 …-5 grade între 4 și 7 ianuarie și de la o medie a minimelor de 0…-1 grad, până la -10…-12 grade, în același interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3…4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi. 

Moldova

Până pe 7 ianuarie, vremea se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou. Media temperaturilor din timpul zilei nu va depăși, însă, 0 grade, iar în timpul nopții se vor înregistra -6…-5 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și mai ales în jumătatea de nord a regiunii. 

Dobrogea

În următoarele patru zile, vremea se va răci cu aproximativ 4…5 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie de -1…0 grade, iar minimele de cel mult -6…-5 grade. Sunt șanse să ningă slab și ar putea apărea și lapoviță. 

Muntenia

Dacă la începutul anului, temperaturile pe timpul zilei erau de 3-4 grade în Muntenia, meteorologii anunță o răcire a vremii în această regiune. Valorile termice vor fi cu aproape 6 grade mai scăzute până pe 7 ianuarie. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1…2 grade, iar cea a minimelor -6…-5 grade. 

Oltenia

Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor situa în medie între -2 și 1 grad și minime între -9 și -4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu 3…4 grade. Meteorologii spun că sunt șanse ca în zilele următoare să fie ninsori slabe. 

sursa: meteoromania.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Luni, 14 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Cod galben de viscol în zona de munte din Prahova

ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului în Prahova (zona de munte) și viscol valabil din această după-amiază până pe 16 ianuarie, ora 20.  Atenționarea meteo: Vântul va prezenta...

Viața Prahovei
  • Duminică, 13 Ianuarie 2019
  • De Roxana Tănase

Cod galben de ninsori în zona de munte

Atenționarea de cod galben de ninsori, care vizează zona de munte intră în vigoare în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie). Potrivit ANM, „în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților...