persoane_handicap_74117.jpegDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova are prevăzute în structura de personal posturi pentru angajarea în profesia de asistent personal profesionist. Anunțul vine în contextul în care dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități este o prioritate la nivel național.

 Adultul cu handicap grav sau accentuat care poate beneficia de îngrijirea şi protecţia unui asistent personal profesionist este cel care nu trebuie să dispună de spaţiu de locuit, nu realizează venituri ori dacă le realizează, acestea sunt maximum la nivelul salariului mediu pe economie. Cel puțin, aceste lucruri sunt prevăzute de Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Cei care sunt interesați de posturile de asistent personal profesionist trebuie să fie persoane fizice atestate în condițiile legii, care asigură, prin activitatea pe care le desfășoară la domiciliul lor, îngrijirea și protecția adultului cu handicap grav sau accentuat pe baza nevoilor individuale ale acestuia, conform legislației în vigoare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru a deveni asistent personal profesionist, solicitanții trebuie să dețină atestat eliberat de către comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

În acest sens, persoanele interesate pot depune cerere de atestare către direcția generală de asistență socială și protecția copilului, în care menționează numărul de persoane adulte cu handicap grav sau accentuat pentru care consideră că pot asigura simultan condiții optime, așa cum prevede legea în domeniu.

Cererea depusă în vederea atestării ca asistent personal profesionist trebuie să fie însoțită de următoarele documente: copii de pe actele de stare civilă și cele de absolvire a învățământului general obligatoriu, o scurtă prezentare a solicitantului și a celor cu care locuiește, adeverințe medicale pentru aceștia, copie a titlului de proprietate/coproprietate/contract de închiriere/comodat, copie de pe certificatul de calificare/de competențe profesionale, etc.

Persoanele interesate să devină asistent personal profesionist se pot adresa Serviciului Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap, la telefon 0244/586.100 (interior 223).

Foto cu caracter ilustrativ

persoane_handicap_f732a.jpeg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg