Postul Crăciunului este o ocazie pentru a încerca noi rețete fără carne, iar tocana de cartofi se încadrează în această categorie. Acest fel de mâncare poate avea o savoare deosebită dacă este pregătit după rețeta lui Dan Neagu, chef escoffier la Restaurant Bulevard Ploiești.
Mâncarea aburindă este perfectă atunci când afară temperaturile sunt scăzute și se pretează atât pentru gătirea afară, la ceaun, cât și în bucătărie, pe aragaz. Diferența majoră între cele două este fumul pe care îl are în plus cea gătită afară, pe cărbunii încinși.
Ingrediente pentru tocană de cartofi cu salată de varză murată – 10 porții
Pentru tocana de cartofi
- Cartofi: 2 kg
- Ceapă: 700 gr
- Usturoi: 150 gr
- Morcov: 500 gr
- Praz: 300 gr
- Ardei capia: 200 gr
- Apă: 6 litri
- Pastă tomată: 150 gr
- Ulei: 150 ml
- Sare: 10 gr
- Piper: 8 gr
- Cimbru: 16 gr
- Boia: 8 gr
- Foi de dafin: 10 buc
- Chimen semințe sau măcinat: 3 gr
- Pătrunjel tocat: 100 gr
Pentru salată de varză murată
- Varză murată desărată, spălată și scursă: 1,50 kg
- Piper măcinat: 4 gr
- Boia: 4 gr
- Chimen măcinat: 4 gr
- Ulei: 100 ml
- Verdeață, după gust.
Pregătire: 10 min
Preparare: 40 min. (P)
Vezi rețeta VIDEO aici:
Cum ți se pare subiectul?