- Publicitate -

Cum să vă alegeți mobila de bucătărie: mic ghid

Data:

Distribuie articolul:

Bucătăria este o cameră de zi de sine stătătoare, iar multe mese în familie sunt luate în această încăpere, care a devenit un loc central al casei. Uneori și temele se fac acolo, deoarece mamele și tații gătesc și între timp ajută copiii la lecții. De aceea este important ca mobila de bucătărie să fie aleasă cu grijă.

- Publicitate -

În ultimii ani, mobila de bucătărie a devenit un domeniu de interes major atât pentru designeri, cât și pentru consumatori. O bucătărie bine amenajată trebuie să îmbine estetica cu funcționalitatea, oferind atât un spațiu atrăgător, cât și unul eficient. Astăzi, tendințele moderne în mobila de bucătărie pun accent pe linii curate, minimalism și materiale naturale. Lemnul masiv, metalul și marmura sunt doar câteva dintre materialele preferate pentru mobila de bucătărie, pentru că oferă durabilitate și un aspect sofisticat. De exemplu, o bucătărie echipată cu dulapuri din lemn de stejar și blaturi din marmură nu numai că oferă un aspect premium, dar și rezistă testului timpului. În plus, multe bucătării moderne sunt dotate cu insule multifuncționale, care adaugă spațiu de lucru suplimentar și integrare estetică a electrocasnicelor.

Scaune de bucătărie: cum alegeți

Înainte de a vă ghida în alegerea dumneavoastră, un scurt memento: un scaun de bucătărie este manipulat și mutat de mai multe ori pe zi, uneori de către copii mici. Așa că, atunci când vă alegeți scaune de bucătărie, țineți cont de manevrabilitatea și greutatea acestora. În cazul unui scaun destul de greu, asigurați-vă că aveți o bună prindere a scaunului (de exemplu, de spătar, pentru a evita să trageți scaunul pe podea și să faceți urme).

În funcție de dimensiunea spațiului din bucătăria dvs., primul lucru la care trebuie să vă gândiți este baza scaunului și spațiul pe care îl va ocupa, astfel încât să puteți continua să vă întrețineți cu ușurință mobila din bucătărie:

- Publicitate -

– scaune de bucătărie cu 4 picioare: oferă o stabilitate excelentă și se potrivește cu ușurință sub orice masă. În ceea ce privește întreținerea, vă va fi ușor să spălați cu mopul, să aspirați și să vă măturați bucătăria sub acest tip de scaune

– scaunede  bucătărie cu bază transversală: reprezintă o opțiune frecventă la scaunele în stil scandinav, asigurând o mare stabilitate. Când faceți curățenie, nu uitați să mișcați scaunul pentru a îndepărta praful de sub bază

– scaune de bucătărie cu picior central pivotant: datorită formei sale, asigură stabilitate și trebuie mutat în mod regulat pentru a curăța podeaua de sub piciorul central.

- Publicitate -

Ce model de scaune pentru bucătărie ar trebui să alegeți în funcție de dimensiunea mesei de bucătărie? Un alt aspect care nu trebuie neglijat este înălțimea mesei de bucătărie atunci când vă alegeți scaunele. Desigur, înălțimea mesei de bucătărie este, în general, standard (70-75 cm), dar există și alte dimensiuni pentru masa de bucătărie sau poate aveți, de exemplu, o insulă de bucătărie sau un bar într-o bucătărie deschisă (unde puteți opta pentru scaune bucătărie de bar înalte și la modă!).

De asemenea, nu uitați că în alegerea scaunului potrivit, confortul este primordial. Scaunele cu spătar ergonomic și perne moi sunt ideale dacă petreceți mult timp în jurul mesei (fie că mâncați, faceți teme cu copiii sau chiar lucrați), în timp ce scaunele cu design minimalist, dar robust, pot oferi o notă sofisticată unei bucătării, însă pot fi destul de incomode.

Mobilă de bucătărie: de ce să nu optați pentru un colțar, dacă spațiul vă permite?

Un colțar bucătărie oferă mai multe posibilități în ceea ce privește amplasarea. Dispunerea finală va depinde adesea de dimensiunea și configurația bucătăriei. O poziție clasică pentru un colțar bucătărie este cea în care se întâlnesc doi pereți. Aici, colțarul urmează complet forma camerei. Aceasta este cea mai bună soluție pentru bucătării.

- Publicitate -

În spațiile deschise mari, în care bucătăria, sufrageria și livingul se unesc, un colțar bucătărie poate fi folosit pentru a delimita vizual spațiile. Pentru a face acest lucru, așezați cea mai lungă parte a canapelei cu spatele la bucătărie/sufragerie. Pentru a întări „compartimentarea” zonei de lounge, folosiți un covor mare pe podea. Dacă aveți un spațiu foarte mare, puteți adăuga și o piesă de mobilier joasă în spatele colțarului pentru a accentua efectul dorit. Aceasta nu trebuie să fie mai înaltă decât colțarul altfel va „îngreuna” încăperea.

Există o mare varietate de stiluri și materiale utilizate pentru colțare, de la modele tradiționale tapițate, la design-uri moderne și minimaliste. Un colțar de bucătărie din material textil sau piele artificială este ușor de curățat și întreținut, iar cadrul din lemn conferă stabilitate și un aspect cald, primitor. Avantajele unui colțar bucătărie sunt numeroase – oferă soluții versatile de depozitare, locuri suplimentare de ședere și completează designul bucătăriei cu un element estetic plăcut și funcțional.

(Publicitate)

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Au fost identificați ”băieții de cartier” care au făcut scandal în Ploiești Vest. Ce amendă au primit

”Zona va fi monitorizată în continuare de către polițiștii Secției de Poliție nr. 3 Ploiești” au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!

Cod roșu de nesimțire în Ploiești. Cât de greu e să duci gunoiul în locurile special amenajate?

Până nu vor fi mai multe camere de supraveghere și mai multe amenzi, nu vom avea un Ploiești curat.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!
- Publicitate -