Vine Paștele și gospodinele se întrec în prepararea celor mai alese bucate pentru sărbătoarea care urmează. Cozonacul, ouăle, friptura de miel și drobul de miel nu trebuie să lipsească de pe masă, așa că pregătirile au început deja.
Drobul de miel este, așa cum știm, un preparat destul de pretențios. Este nevoie de pricepere pentru a găsi exact echilibrul perfect între gust și textură, acesta trebuie să fie nici cu un gust prea pregnant, nici cu o textură înecăcioasă.
Drobul de miel pregătit de cei de la Restaurant Bulevard din Ploiești are echilibrul perfect și, toți cei care l-au încercat, au fost de părere că „mai bun de atât nu se poate”.
Ingrediente drob de miel 2 kg
Organe de miel (inimă, ficat) 3 kg
Pulpă desozată de miel 1,300 kg
Prapure miel 1 – 2 buc
Ceapă curățată 2 buc
Morcov 2 buc
Sare 10 gr
Piper boabe 4 gr
Foi de dafin 4 buc
Ceapă verde 5 legături
Usturoi verde 5 legături
Mărar 5 legături
Pătrunjel 5 legături
Sare 10 g
Piper 10 gr
Ouă 15 buc
Pregătire; 5 ore
Preparare: 1ora
Vezi și rețeta VIDEO