spot_img
- Publicitate -

Culinaria de Mărțișor – Platou cu fructe de mare, un aranjament pregătit de chef Dan Neagu

Data:

Dacă este zi de sărbătoare, prima zi a primăverii, un moment ideal în care să punctați la ”impresia artistică” în fața partenerelor, atunci mizați pe sfaturile oferire de chef Escoffier Dan Neagu. Astăzi, revenim în bucătăria Restaurantului Bulevard din Ploiești, pentru a afla cum să pregătim platoul cu fructe de mare.

- Publicitate -

Dan Neagu: ”A devenit o modă să mâncăm fructe de mare. Și e bine. Sunt savuroase, spectaculoase în farfurie și pot fi oricând o alternativă mult mai elegantă pentru o masă festivă.

Acestea sunt și motivele pentru care am hotărât să vă ofer o rețetă care înglobează mai multe tehnici de gătire a fructelor de mare.

Ingrediente pentru platou cu fructe de mare – pentru 4 persoane

Pentru GRILLE – PLACĂ

- Publicitate -

-CREVEȚI BLACK TIGER (mari) 2buc

-CREVEȚI 8/12 – 8buc

-FRIGĂRUIE de creveți – 2buc

- Publicitate -

-TENTACULE mari de CARACATIȚĂ – 2 buc

-BABY CARACATIȚĂ – 4 buc

-APĂ 2 litri, sare 4gr, oțet o linguriță, foi dafin 2 buc, rozmarin 1 crenguță.

- Publicitate -

Tocuri pe biciclete: Paradă de grație în Ploiești

Sâmbătă, 10 mai 2025, în Ploiești, a avut loc parada urbană „Tocuri pe biciclete”, cea care, an de an, înveselește sufletele și privirile ploieștenilor....

-INELE de CALAMAR – 8buc

-Sare de grille: 100gr

-Sare: 6gr

- Publicitate -

-Piper 6gr

-Ulei de măsline 100ml

-UNT 50gr

- Publicitate -

-USTUROI tocat, facultativ.

-Rozmarin: 4 crenguțe

Pentru prăjit TEMPURA (făină-amidon, sare, piper, apă sau bere, bicarbonat)

- Publicitate -

-Creveți calibru 15/20..8 buc

Pentru prăjit ,, FRITTO “(făină,sare,piper):

-Cozi de creveți calibru100/200..200gr

- Publicitate -

-Carne de scoici: ..100gr

-ULEI de floarea soarelui: 1litru

Pentru TOCANĂ:

-Amestec de FRUCTE de MARE: 200gr

-SCOICI VERZI jumătăți : 2buc

-ULEI de MĂSLINE..50 ml

-UNT, 50gr

-CEAPĂ roșie, 100gr

-USTUROI 50gr

-ARDEI CAPIA 50gr

-SOS TOMAT SPANIOL sau sos tomat indulcit…100gr

-CEVA picant, facultativ.

GARNITURI:

-Cartofi penru chips; 400gr

-Salată verde, lămăie.

-Sos cocktail picant

-Sos verde aromat.

Pregătire: 30min
Preparare: 30min
Dificultate – nivel mediu

Despre cum se prepară aflați din materialul video următor:

Cum ți se pare subiectul?

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

Expunerea la soare fără protecție, risc major pentru sănătatea pielii

O singură arsură solară poate avea consecințe pe termen...

Medicul Carmen Ionică m-a salvat după un diagnostic greșit”

Observatorul Prahovean continuă campania „Doctor bun” dedicată medicilor apreciați...

„Datorită medicului Oana Ignatov am ales Maternitatea Ploiești”

Ioana Arion este o ploieșteancă ce a născut un...
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Chic Fleuriste, arta bijuteriilor din flori naturale la Ploiești

În centrul Ploieștiului, în apropierea Sinagogii, pe strada Traian...

Un antreprenor produce sucuri naturale la Urleta. Fără e-uri!

Urleta, satul din Prahova care îmbină istoria cu modernitatea,...
- Publicitate -

Exclusiv

Simion sau Dan? Rezultatele sondajului Observatorul Prahovean

Sondajul Observatorul Prahovean cu privire la opțiunile de vot...

Artown Festival Ploiești caută pereți pentru opere de artă

De trei ani de zile fațadele clădirilor din Ploiești...

Cum a adus un tată dansul la Ploiești pentru copiii speciali

Povestea înființării primei secții sportive pentru copiii cu dizabilități...

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Zeci de case din Ploiești vor fi demolate. Oamenii sunt disperați

Situație revoltătoare în Ploiești. Aproximativ 50 de case de...

Ai un pont?

Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0785 075 112

- Publicitate -

Știri noi

Tocuri pe biciclete: Paradă de grație în Ploiești

Sâmbătă, 10 mai 2025, în Ploiești, a avut loc...

O nouă înfrângere pe Ilie Oană. Petrolul – Oțelul: 1 – 3

Petrolul Ploiești – Oțelul Galați au disputat, luni, pe...

Reducerea tarifelor la importuri. Bursele americane, în creștere

Acordul dintre SUA și China, privind reducerea tarifelor reciproce...

Ce și cu cât plătim mai mult din cauza creșterii euro

Cursul leu/euro a atins, în această perioadă, un nivel...

Disperare la Filarmonică: „Avem rate și copii de crescut”

Zeci de angajați ai Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești...
- Publicitate -

Emisiuni

Se poate și la Ploiești. Orașul se schimbă

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...

Cum poți avea factură de curent pe ”minus”? Secretul fotovoltaicelor

De la 1 iulie, guvernul nu va mai subvenționa...

Tăieri de sporuri și salarii în Primăria Ploiești

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...
- Publicitate -

Vox Publica

Decalogul jurnalistului

Trăim într-o epocă în care oricine poate, cu un...

De ce simțim atâta frică zilele astea?

Crearea a două tabere între membrii aceleiași populații este...

Ploieșteancă din Diaspora după vot: „Stau cu inima strânsă”

Votul din 4 mai a generat o imagine distorsionată...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

Tocuri pe biciclete: Paradă de grație în Ploiești

Sâmbătă, 10 mai 2025, în Ploiești, a avut loc...

Egipt pe cont propriu. Cât te costă și ce ciudățenii sunt

„Egipt pe cont propriu” este o sintagmă care, pentru...

#DoarLaAFI – Luna Jocurilor te provoacă la distracție!

Luna mai, luna jocurilor, aduce un val de distracție...
- Publicitate -

Tot ce trebuie să știi despre piatra scapițată

Piatra scapițată este una dintre cele mai apreciate soluții...

De ce să alegi un aragaz pe gaz: eficiență, control și tradiție în bucătărie

Într-o lume tot mai orientată spre tehnologie și soluții...

Istanbul pe cont propriu și fără 12 ore făcute pe drum

Istanbul pe cont propriu este o destinație preferată de...