Dacă este zi de sărbătoare, prima zi a primăverii, un moment ideal în care să punctați la ”impresia artistică” în fața partenerelor, atunci mizați pe sfaturile oferire de chef Escoffier Dan Neagu. Astăzi, revenim în bucătăria Restaurantului Bulevard din Ploiești, pentru a afla cum să pregătim platoul cu fructe de mare.
Dan Neagu: ”A devenit o modă să mâncăm fructe de mare. Și e bine. Sunt savuroase, spectaculoase în farfurie și pot fi oricând o alternativă mult mai elegantă pentru o masă festivă.
Acestea sunt și motivele pentru care am hotărât să vă ofer o rețetă care înglobează mai multe tehnici de gătire a fructelor de mare.
Ingrediente pentru platou cu fructe de mare – pentru 4 persoane
Pentru GRILLE – PLACĂ
-CREVEȚI BLACK TIGER (mari) 2buc
-CREVEȚI 8/12 – 8buc
-FRIGĂRUIE de creveți – 2buc
-TENTACULE mari de CARACATIȚĂ – 2 buc
-BABY CARACATIȚĂ – 4 buc
-APĂ 2 litri, sare 4gr, oțet o linguriță, foi dafin 2 buc, rozmarin 1 crenguță.
-INELE de CALAMAR – 8buc
-Sare de grille: 100gr
-Sare: 6gr
-Piper 6gr
-Ulei de măsline 100ml
-UNT 50gr
-USTUROI tocat, facultativ.
-Rozmarin: 4 crenguțe
Pentru prăjit TEMPURA (făină-amidon, sare, piper, apă sau bere, bicarbonat)
-Creveți calibru 15/20..8 buc
Pentru prăjit ,, FRITTO “(făină,sare,piper):
-Cozi de creveți calibru100/200..200gr
-Carne de scoici: ..100gr
-ULEI de floarea soarelui: 1litru
Pentru TOCANĂ:
-Amestec de FRUCTE de MARE: 200gr
-SCOICI VERZI jumătăți : 2buc
-ULEI de MĂSLINE..50 ml
-UNT, 50gr
-CEAPĂ roșie, 100gr
-USTUROI 50gr
-ARDEI CAPIA 50gr
-SOS TOMAT SPANIOL sau sos tomat indulcit…100gr
-CEVA picant, facultativ.
GARNITURI:
-Cartofi penru chips; 400gr
-Salată verde, lămăie.
-Sos cocktail picant
-Sos verde aromat.
Pregătire: 30min
Preparare: 30min
Dificultate – nivel mediu
Despre cum se prepară aflați din materialul video următor: