Tochitura este un fel de mâncare tradițional românesc care, de-a lungul timpului, și-a câștigat adepți inclusiv din afara țării.
Există multe moduri de a pregăti tochitura, în funcție de regiunea țării unde se prepară, dar, la bază, toate rețetele de tochitură se fac cu carne de porc. De ce? Pentru că tochitura era un fel de mâncare care se pregătea iarna, atunci când se tăia porcul.
Ulterior însă rețeta și-a pierdut până și baza, existând variante de tochitură inclusiv de pui. Oricum ar fi, cu brânză și ou deasupra, cu mămăligă sau pâine prăjită, tochitura ca fel de mâncare este o rețetă tradițională românească, din ce în ce mai căutată și mai apreciată.
Rețeta pe care o propun azi cei de la Restaurant Bulevard este o rețetă de Tochitură Muntenească. Aceasta, spre deosebire de rețetele clasice, nu conține organe, se face doar din carne și cârnați.â
Ingrediente pentru tochitură muntenească ,,Bulevard” cu carne de porc – 4 porții
CARNE de PORC 1,2 kg (ceafă, mușchiuleț, spată)
CARNE afumată la garniță 400 gr
CÂRNAT AFUMAT 150 gr
ULEI 100 ml
UNTURĂ 100 gr
VIN 300 ml
APĂ 300ml
SOS TOMAT SPANIOL 400 gr sau sos tomat
SARE 2 gr
PIPER 4 gr
CIMBRU 4 gr
FOI de DAFIN 4-6 buc
OU 1 buc
OȚET SAU VIN 3ml
MĂMĂLIGĂ 750 gr
BRANZĂ TELEMEA RASĂ 200 gr
MURĂTURI ASORTATE 400 gr
PĂTRUNJEL, după gust
ARDEI IUTE, după gust.
Pregătire: 10min
Preparare: 40 – 50 min (depinde de calitatea cărnii)
Vezi rețeta VIDEO aici:
Cum ți se pare subiectul?