Așa cum deja v-am obișnuit, în weekend ne permitem să uităm de diete (în cazul în care le ținem 🙂 ). O mică plăcere vinovată din domeniul culinar poate oricând să ne schimbe starea mai puțin plăcută și să ne facă ziua mult mai frumoasă.
Astăzi, în vlogul Culinaria, revenim în bucătăria lui Dan Neagu, chef Escoffier la Restaurant Bulevard Ploiești, pentru a afla cum se prepară Paste Quatro Formaggi.
Dan Neagu: ”Pastele ar fi fost cunoscute în Sicilia încă din anul 826 d.Hr. Pe atunci, ar fi fost preparate din grâul cultivat pe insula italiană. De altfel, Italia este și recunoscută ca țara pastelor, devenite sinonime cu bucătăria acesteia. Imigranții italieni au dus pastele cu ei, oriunde au mers în lume.
Și totuși, contrar așteptărilor, o altă filă de istorie spune că, pastele n-ar proveni din Italia și că originea lor s-ar afla la mii de kilometri distanță.
Una dintre cele mai populare teorii a fost publicată de revista „Macaroni Journal” care scria că, pastele au fost mai degrabă duse în Italia prin anii 1254-1324 de un comerciant venețian, care călătorise în China. Vânzătorul ar fi ajuns și în provincia Qinghai, acolo unde oamenii consumau tăiței încă din anul 3000 î. d. Hr.
Oricare ar fi realitatea, pastele există astăzi în zeci de sortimente și pot fi preparate după la fel de multe rețete. Sunt preferate de mulți dintre noi dar cei mai împătimiți susținători ai pastelor rămân copiii. Cei mici au trecut acest sortiment în topul preferințelor lor culinare.”
Ingrediente pentru paste 4 formaggi – 1 porție
-Penne 100 gr
-Apa pentru fierbere 3litri
-Sare 2gr
-Smântâna culinară 100ml
-Brânză GORGONZOLA 30gr
-Brânză CHEDDAR 30gr
-Cașcaval afumat 30gr
-Parmezan ras 10gr
Pregătire: 5min
Fierbere paste: 8min
Preparare : 5min
Vă invităm să urmăriți în vlogul de astăzi detaliile etapelor de preparare: