- Publicitate -

6 sfaturi pentru a obține o culoare de păr impecabilă

Am înțeles – să îți păstrezi părul vopsit cu un aspect proaspăt poate părea o slujbă cu normă întreagă. Ei bine, avem câteva sfaturi și trucuri care pot face ca vopsirea părului dvs. deja colorat la domiciliu să fie puțin mai ușoară. Fie că vă retușați rădăcinile, vă faceți părul mai închis la culoare sau poate că alegeți o nuanță complet nouă de vopsea de păr, aceste sfaturi vă vor permite să vă vopsiți acasă ca un profesionist!

1. Nu trebuie să vă vopsiți tot părul de fiecare dată

Diferite părți ale părului absorb vopsea de păr într-un ritm diferit, din cauza porozității părului. Atunci când există vopsea existentă în păr, aplicarea repetată a culorii de păr duce la acumularea acesteia pe porțiunea inferioară a părului. Acest lucru poate duce la o nuanță mai închisă la vârfuri decât la rădăcini – ceea ce poate să nu fie cel mai bun aspect!

În loc să vă vopsiți de fiecare dată întregul păr, retușați doar noile creșteri. În timp ce oricare tip de vopsea de păr își va face magia pe rădăcini, vă recomandăm să aplicați un gloss pe lungimile medii și pe vârfuri pentru a le împrospăta și a le menține un aspect fabulos.

2. Momentul potrivit este totul

Când vine vorba de o culoare de păr coerentă, sincronizarea este cu adevărat totul. Gândiți-vă la părul dvs. ca la trei secțiuni distincte – rădăcini, jumătăți de lungime și vârfuri. Culoarea părului este menită să fie pe aceste secțiuni în momente diferite.

Rădăcini: Adesea, de aici începem atunci când aplicăm vopsea de par – fie că acoperiți firele gri sau treceți la o nuanță complet nouă. Rădăcinile sunt cele mai noi și mai proaspete fire de păr, așa că este nevoie de ceva mai mult timp pentru ca vopseaua să acționeze atunci când vopsiți rădăcinile părului.

Lungimi medii: Acest păr este un pic mai poros. A fost expus la elemente naturale și nenaturale, cum ar fi expunerea la soare, vopsirea anterioară, evidențierea și coafarea cu căldură – ceea ce înseamnă că firul de păr este un pic mai deschis decât rădăcinile și primește mai ușor culoarea părului.

Vârfurile: Cea mai poroasă parte a părului nostru, vârfurile, au trecut prin cele mai multe (și au nevoie și de cel mai mult ulei de par). Acestea acceptă culoarea foarte ușor și nu au nevoie de atât de mult timp pentru procesare ca rădăcinile.

Este întotdeauna o idee bună să acordați rădăcinilor dvs. cel mai mult timp pentru a absorbi culoarea – să zicem cu aproximativ 20 de minute avans față de restul părului dvs. După aceea, puteți pieptăna ușor vopseaua de păr în jos, adăugând mai multă culoare pe mijlocul lungimilor și apoi, în final, pe vârfuri.

3. Vă schimbați nuanța? Începeți cu un test pe șuviță.

Întotdeauna recomandăm să faceți un test pe șuvițe dacă vă vopsiți părul cu această nuanță pentru prima dată. Acest lucru ajută la determinarea momentului optim și a rezultatelor optime ale culorii.

Luați o șuviță din partea de jos a părului, aproape de ceafă, și fixați-o cu o agrafă. Folosiți un pic de vopsea de păr și aplicați-o pe șuvița de păr.

După 15 minute, verificați șuvița. Dacă șuvița nu are culoarea pe care o doriți, reveniți și verificați culoarea la fiecare 5 minute, timp de până la 35 de minute. Pentru a acoperi griurile rezistente, poate fi necesar să lăsați culoarea părului până la 45 de minute.

4. Saturație totală

Atunci când efectuați o retușare a rădăcinilor, saturația totală este absolut esențială. Pentru a vă satura complet părul cu vopsea de păr – despărțiți părul în patru secțiuni și aplicați vopseaua de păr cu răbdare și metodic, masând cu adevărat vopseaua de păr în noua creștere, astfel încât să nu ratați nicio zonă. Scopul dvs. este să obțineți fiecare fir de păr – nu doar acoperit, ci saturat – cu toată vopseaua pentru cele mai bune rezultate.

5. Vreți o culoare mai deschisă? Cunoașteți-vă limitele

Nu lăsață „rădăcinile fierbinți” să vă afecteze! Acestea apar atunci când încercați să vă vopsiți părul deja vopsit într-o nuanță mai deschisă, iar rădăcinile ajung să arate vizibil mai calde decât restul părului. Rădăcinile fierbinți apar atunci când părul cel mai apropiat de scalp se deschide mai ușor și mai repede decât restul părului din cauza căldurii care se degajă de pe scalp.

Țineți minte: „culoarea nu poate ridica culoarea”. Deci, dacă aveți orice tip de vopsea pe păr, o culoare de păr mai deschisă nu va putea să vă facă părul mai deschis. Veți avea nevoie de un kit de iluminare, pentru a vă deschide părul și a obține acele superbe reflexii sărutate de soare acasă – exact ca un colorist profesionist.

6. Pieptănați-l

Atunci când vă retușați rădăcinile, culoarea părului se va suprapune peste părul dvs. deja vopsit, creând o bandă mai închisă acolo unde noua culoare se atinge de culoarea anterioară. Scăpați de această greșeală de păr aplicând vopseaua de păr doar la rădăcini și apoi dând-o ușor în jos cu un pieptene. Același lucru este valabil și dacă vă colorați întregul păr.

(P)

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Accident pe centura de est a Ploieștiului. Pieton spulberat de o cisternă UPDATE

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Centura de est a Municipiului Ploiești, în apropierea sensului giratoriu Bucov. UPDATE Victima este resuscitată la...

Cheile Zanoagei – un traseu ușor de parcurs și deosebit de frumos

Din numeroasele variante de trasee montane din Bucegi – Cheile Zanoagei reprezintă unul din cele mai spectaculoase trasee. Mare parte din aceste trasee au grad...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident pe centura de est a Ploieștiului. Pieton spulberat de o cisternă UPDATE

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Centura de est a Municipiului Ploiești, în apropierea sensului giratoriu Bucov. UPDATE Victima este resuscitată la...

Accident spectaculos la Galați. Șoferul a scăpat nevătămat după ce s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina

Un tânăr de 21 de ani din Galați a scăpat ca prin minune dintr-un accident rutier foarte grav. Mașina acestuia s-a rostogolit de mai...

Cheile Zanoagei – un traseu ușor de parcurs și deosebit de frumos

Din numeroasele variante de trasee montane din Bucegi – Cheile Zanoagei reprezintă unul din cele mai spectaculoase trasee. Mare parte din aceste trasee au grad...

Taur spulberat de un autocar plin cu călători pe DN1, la Potigrafu. Trafic întrerupt spre București-FOTO

Un accident rutier grav s-a produs vineri seara pe DN1, la Potigrafu. Un taur care se afla pe carosabil a fost lovit de un...

Interviu cu Sorin Niță, senseiului de la Ploiești care clădește campioni din micii karateka

Sorin Niță are 32 de ani, s-a născut în Ploiești și este președintele Clubului Sportiv Shiro Washi din Ploiești, club înființat în 2007, secția...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -