- Publicitate -

De ce să adopți un animal de companie în loc să îl cumperi?

Data:

Te-ai decis că e momentul pentru a completa familia cu un nou membru (și n-ai chef să mai faci un copil 😊 )? Sau copiii își doresc un prieten necuvântător? Sau ești singur și îți dorești un prieten? Atunci e cazul să începi căutarea…

- Publicitate -

Indiferent care sunt motivele pentru care te-ai decis să achiziționezi un animal de companie, alegerea lui nu este o treabă ușoară. Câine sau pisică, papagal sau hamster, pește sau țestoasă, alegerea depinde în primul rând nu de ce îți place neapărat, ci de ceea ce îi poți oferi.

Nu aduci o țestoasă într-o casă plină de copii. Se vor plictisi cu siguranță. Nu îți iei un câine dacă ești tot timpul plecat în delegații. Nu îți iei un hamster dacă știi că îl pierzi prin casă.

Cele mai căutate animale companie rămân totuși câinii și pisicile. Acestea sunt în topul preferințelor tuturor, așa că, nu trebuie să mire pe nimeni dacă la afirmația „mi-am luat un animăluț”, întrebarea care succede imediat este „câine sau pisică?”.

- Publicitate -

Despre câini și pisici este și acest articol.

Am avut ani de zile cățel. „Ce rasă este?”, mă întreba toată lumea. „Maidanez get-beget!”, le răspundeam instant. „A… ok…”, și simțeam dezamăgirea în tonul lor.

Nu am reușit niciodată să înțeleg de ce…

- Publicitate -

Nu rareori am auzit „Ooo, eu am cocker, (sau bichon, brac cu pedigree, pug, etc.). Deci rasa contează. La ce contează? Proprietarii animalelor de rasă pot răspunde la această întrebare.

Unii aleg o anumită rasă pentru că le place cum arată, alții pentru utilitate: câini de pază, de lupte (din păcate mulți încă organizează așa ceva), etc. Alții doar pentru că trebuie să aibă un animal de rasă pentru că „dă bine”. Adică ei nu sunt niște sărăntoci care să dețină un maidanez sau un tomberonez. Și astfel, pentru că dețin nu știu ce rasă, cresc în ochii prietenilor.

„Fiecare rasă are problemele ei. Vrei un animal rezistent? Un tomberonez sănătos e soluția! Indiferent că e câine sau pisică…”, asta mi-a spus un medic veterinar.

- Publicitate -

Recunosc, am cochetat o vreme cu ideea unui bichon… tare dulci sunt! Apoi cu una a unei pisici de rasă. Mi-ar fi plăcut o british shorthair. Apoi… m-am răzgândit.

Un animăluț tomberonez iubește la fel ca unul de rasă. Și asta este ideea de bază la final!

În plus, parcă mă doare sufletul să dau bani pe un animal când sunt atâția, în zona fiecăruia, aruncați în stradă, abandonați… vai de sufletul lor.

- Publicitate -

Iar când vorbim de animale de rasă, vorbim de bani, nu glumă. Păi cum să dau 1.700 de lei pentru un pui de british shorthair când găsesc pui de tomberonezi, adunați de pe străzi de oameni cu suflet mare, deparazitați, educați și dați spre adopție?

Ce îmi oferă în plus un animal de rasă? Imagine în fața prietenilor? Doar atât… Sau poate nici măcar.

În ochii unui prieten vei crește, nu pentru că ai dat mulți bani pe animalul tău, ci pentru că ai salvat unul. Sau, cel puțin, așa ar trebui să se întâmple.

- Publicitate -

Așa că, cei care vă doriți animale de companie, îndreptați-vă atenția spre cele amărâte, cele abandonate, nu spre cele „de fițe”. Sunt poate mai iubitoare și poate vă vor oferi mai mult decât cele „cu pedigree”. E suficient să dați o căutare pe internet și veți găsi cu siguranță animale gata să fie adoptate, în zona voastră.

Căutați suflet, nu imagine și, totodată, aveți grijă și de buzunarul vostru! 😊

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

2 COMENTARII

  1. Corina stau la casa cu mult teren si am dorit sa adopt 2 caini. Pentru faptul ca sunt vaccinati mi-au cerut actele casei si dovada unui tarc amenajat, cu gard de 2m. Eu nu am dorit sa iau caini sa-i tin in tartc, le mai dau drumu ca aiba unde alerga si sa latre daca opreste/intra cineva strain. Imi pare rau dar eu nu dau actele casei sa faca ei copii si sa ma trezesc cu casa vanduta pentru 2 caini de la adapost. Am gasit prin vecini catel l-am adoptat si este vrenic nevoie mare. Mie imi cer actele casei si tarc de 50mp si la ei stau 4-6 caini in 2mp… fara comentarii.

    • Îmi cer scuze pentru întârzierea răspunsului…
      Da, ai dreptate. Birocrația este strigătoare la cer. Deși comparația este exagerată, să știi că asemenea aberații există și în situația în care vrei să adopți un copil. Dar nu despre asta discutăm acum…
      În ceea ce privește animalele de companie, există site-uri unde oamenii publică anunțuri că dau spre adopție. Sunt oameni cu suflet mare care iau de pe stradă animale, femele gestante, etc.
      De asemenea, cabinetele veterinare au posibilitatea de a te ghida spre oameni de acest gen, dacă nu vrei să cauți pe net.
      Da, există riscuri în aceste situații. Animalul poate fi bolnav, poate avea „viață scurtă”, cum se spune. Dar, și dacă îl iei direct de pe stradă, de la ghena de gunoi, aceleași riscuri există.
      Din punctul meu de vedere, merită.:)

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -