- Publicitate -

De ce să adopți un animal de companie în loc să îl cumperi?

Te-ai decis că e momentul pentru a completa familia cu un nou membru (și n-ai chef să mai faci un copil 😊 )? Sau copiii își doresc un prieten necuvântător? Sau ești singur și îți dorești un prieten? Atunci e cazul să începi căutarea…

Indiferent care sunt motivele pentru care te-ai decis să achiziționezi un animal de companie, alegerea lui nu este o treabă ușoară. Câine sau pisică, papagal sau hamster, pește sau țestoasă, alegerea depinde în primul rând nu de ce îți place neapărat, ci de ceea ce îi poți oferi.

Nu aduci o țestoasă într-o casă plină de copii. Se vor plictisi cu siguranță. Nu îți iei un câine dacă ești tot timpul plecat în delegații. Nu îți iei un hamster dacă știi că îl pierzi prin casă.

Cele mai căutate animale companie rămân totuși câinii și pisicile. Acestea sunt în topul preferințelor tuturor, așa că, nu trebuie să mire pe nimeni dacă la afirmația „mi-am luat un animăluț”, întrebarea care succede imediat este „câine sau pisică?”.

Despre câini și pisici este și acest articol.

Am avut ani de zile cățel. „Ce rasă este?”, mă întreba toată lumea. „Maidanez get-beget!”, le răspundeam instant. „A… ok…”, și simțeam dezamăgirea în tonul lor.

Nu am reușit niciodată să înțeleg de ce…

Nu rareori am auzit „Ooo, eu am cocker, (sau bichon, brac cu pedigree, pug, etc.). Deci rasa contează. La ce contează? Proprietarii animalelor de rasă pot răspunde la această întrebare.

Unii aleg o anumită rasă pentru că le place cum arată, alții pentru utilitate: câini de pază, de lupte (din păcate mulți încă organizează așa ceva), etc. Alții doar pentru că trebuie să aibă un animal de rasă pentru că „dă bine”. Adică ei nu sunt niște sărăntoci care să dețină un maidanez sau un tomberonez. Și astfel, pentru că dețin nu știu ce rasă, cresc în ochii prietenilor.

„Fiecare rasă are problemele ei. Vrei un animal rezistent? Un tomberonez sănătos e soluția! Indiferent că e câine sau pisică…”, asta mi-a spus un medic veterinar.

Recunosc, am cochetat o vreme cu ideea unui bichon… tare dulci sunt! Apoi cu una a unei pisici de rasă. Mi-ar fi plăcut o british shorthair. Apoi… m-am răzgândit.

Un animăluț tomberonez iubește la fel ca unul de rasă. Și asta este ideea de bază la final!

În plus, parcă mă doare sufletul să dau bani pe un animal când sunt atâția, în zona fiecăruia, aruncați în stradă, abandonați… vai de sufletul lor.

Iar când vorbim de animale de rasă, vorbim de bani, nu glumă. Păi cum să dau 1.700 de lei pentru un pui de british shorthair când găsesc pui de tomberonezi, adunați de pe străzi de oameni cu suflet mare, deparazitați, educați și dați spre adopție?

Ce îmi oferă în plus un animal de rasă? Imagine în fața prietenilor? Doar atât… Sau poate nici măcar.

În ochii unui prieten vei crește, nu pentru că ai dat mulți bani pe animalul tău, ci pentru că ai salvat unul. Sau, cel puțin, așa ar trebui să se întâmple.

Așa că, cei care vă doriți animale de companie, îndreptați-vă atenția spre cele amărâte, cele abandonate, nu spre cele „de fițe”. Sunt poate mai iubitoare și poate vă vor oferi mai mult decât cele „cu pedigree”. E suficient să dați o căutare pe internet și veți găsi cu siguranță animale gata să fie adoptate, în zona voastră.

Căutați suflet, nu imagine și, totodată, aveți grijă și de buzunarul vostru! 😊

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

În ce țări a ”exportat” Prahova câini pentru adopție. Au fost salvați de iubitorii de animale

Care este diferența dintre “circulație necomercială” și “circulație comercială” atunci când vine vorba de exportul animalelor de companie? Care este țara care a adoptat...

Ploieștean amendat de polițiștii locali pentru că și-a plimbat câinele într-un loc de joacă

Un ploieștean a fost amendat cu 500 de lei după ce a fost surprins de polițiștii locali n timp ce se plimba cu câinele...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Tânărul care agresa fete în nordul Ploieștiului a fost depistat și amendat

În urmă cu puțin timp, prezentam sesizarea unei domnișoare cu privire la comportamentul agresiv și obscen al unui tânăr, în zona de nord a...

Ce scrie în raportul Penitenciarului Târgșor cu privire la starea de rău acuzată de Elena Udrea

Elena Udrea a ajuns, joia trecută, la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean din Ploiești, direct de la Penitenciarul Târgșor unde este încarcerată. Fostul...

Mizerie și foame. Condiții oribile oferite de Armata Română soldaților francezi aflați în misiune la Cincu

700 de militari francezi se află în misiune, în România, la unitatea militară de la Cincu. Aceștia au fost șocați de condițiile oribile de...

Conf.univ.dr.ing. Alin Diniță este noul rector la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești

Conf.univ.dr.ing. Alin Diniță a fost ales, vineri, de către Comunitatea Academică, rector al Universității Petrol-Gaze din Ploiești. Turul 2 al alegerilor pentru funcția de rector...

Petrolul Ploiești joacă în această seară cu UTA Arad

Reveniți pe traiectoria potrivită după ce au adunat șase puncte din ultimele două etape, „lupii” așteaptă cu mare încredere duelul cu UTA Arad, vizând...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -