Terapii naturale pentru tratamentul Covid

0

Infecțiile respiratorii virale provoacă boli care pun în pericol viața a milioane de oameni din întreaga lume, în fiecare an. Coronavirusul uman și mai multe picornavirusuri sunt responsabile pentru focare epidemice la nivel mondial, reprezentând astfel o povară grea pentru gazdele lor și o problemă tot mai mare de sănătate publică la nivel mondial.

Virusurile corona au fost izolate și identificate între anii 1965-1968 și produc infecții simptomatice sau asimptomatice. Reinfecțiile sunt posibile din cauza imunității limitate și relativ de scurtă durată. Măsurile de protecție împotriva reinfecției trebuie menținute o perioadă îndelungată.

Uzual se manifestă prin rinită, guturai (răceală), faringită sau laringită, putând evolua și către pneumonii și bronșiolite.

În general prezintă stabilitate sezonieră, de iarnă, cu distribuții geografice globale în cazuri documentate. Pot fi severe sau chiar mortale pentru nou născuți, copii mici, vârstnici sau pacienți cu imunitatea foarte scăzută.

Tratamentele se rezumă în tratarea simptomelor (febră, tuse etc.).

În istoria recentă a omenirii, s-au derulat mai multe pandemii cauzate de coronavirusuri (2002-2003; 2012; 2019-2020).

Noutăți în cercetările asupra infecției cu Sars Cov-2

În absența tratamentelor specifice pentru infecțiile virale umane, medicul ploieștean Alin Scarlat spune că produsele naturale sunt o alternativă și în ceea ce privește terapiile medicamentoase inovatoare.

“Cercetând practicile medicinei tradiționale, am descoperit că extracte din speciile Morus (dud), Glycyrrhiza (lemn dulce), Astragalus, Echinaceea, au fost raportate că au prezentat beneficii în urma utilizării medicinale în mai multe regiuni ale lumii, în această infecție cu Covid.

Genul Morus care aparține familiei Moraceae numără 24 de specii, cu cel puțin 100 de soiuri răspândite în toată lumea. Dintre speciile de Morus (dud), dudul alb (Morus alba L.) este folosit de mult timp în medicina tradițională împotriva febrei, durerii în gât, protejarea ficatului, îmbunătățirea vederii, împotriva reumatismului, pentru creșterea diurezei, pentru scăderea tensiunii arteriale.”

Același medic spune că sunt numeroase studii care demonstrează că anumite substanțe conținute în coaja de dud au activitate antibacteriană pentru streptococ și stafilococul auriu, antifungică pentru candida albicans, dar și pentru virusuri cu ARN (așa cum este și coronavirus): virusul hepatitei B, papiloma virus, picornavirusuri, virusul gripal și respirator sincițial (VRS). De asemeni, s-a demonstrat inhibarea replicării (înmulțirii) virusului hepatitei C.

Numeroase studii care dovedesc activitatea antivirală pentru coronavirusuri și alte virusuri anvelopate cu ARN au folosit extracte hidroalcoolice din diverse părți ale dudului.

Asocierea în extractul hidroalcoolic și a lemnului dulce, astragalus, echinaceea și altele, a crescut evident efectul antiviral dovedit prin teste la 72 de ore.

Dr. Alin Scarlat ne pune la dispozitie și o parte din sursele acestor informații.

Bibliografie:

  1. Jassim, S. et al.: Novel antiviral agents: A medicinal plant perspective, 2003.
  2. Patharakorn, T. et al.: Antimutagenicity and Anti-HSV-2 Activity of Mulberry Tea (Morus rotunbiloba Koidz), 2010.
  3. Cinatl, J. et al.: Glycyrrhizin, an active component of liquorice roots, and replication of SARS-associated coronavirus, 2003.
  4. Shen, L. et al.: High-throughput screening and identification of potent broad-spectrum inhibitors of coronaviruses, 2019.
  5. Inès Thabti et al.: 2020.Advances on Antiviral Activity of Morus Plant Extracts: Human Coronavirus and Virus-Related Respiratory Tract Infections in the Spotlight, Molecules.
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău