Iranul interzice vaccinurile anticoronavirus din SUA și Marea Britanie

Liderul suprem iranian Ali Khamenei a interzis importul de vaccinuri anticoronavirus fabricate în SUA şi Marea Britanie, spunând că acestea ar putea servi la „contaminarea” ţării sale, relatează AFP.

„Sunt interzise importurile de vaccinuri produse în SUA sau Marea Britanie. Nu putem să avem deloc încredere în ele. Nu este imposibil ca ei să îşi dorească să contamineze alte naţiuni”, se arată într-un mesaj al Ayatollahului Khamenei postat pe contul său de Twitter în engleză.

„Dată fiind experienţa noastră cu sângele francez contaminat cu HIV, nici vaccinurile franceze nu sunt demne de încredere”, se adaugă în mesajul liderului suprem iranian.

Afacerea sângelui contaminat este un mare scandal sanitar care a afectat Franţa în anii 1980-1990, când mai multe sute de persoane din Iran au fost contaminate de virusul care produce SIDA în deceniul 1980 cu loturi de transfuzie de sânge din Franţa.

Citește mai multe pe EuropaFM

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău