EN_matematica_2018_var_06_LRO-page-002_dce5e.jpg

20 de părinți au depus o petiție la Inspectoratul Școlar Prahova, acuzând că elevii au fost induși în eroare la proba de matematică de un element de siguranță al foilor de examen.

Incidentul a fost reclamat la centrul de examen de la Școala Grigore Moisil din Ploiești, unde varianta de examen copiată xerox a tăiat ”codița” de la litera Q din figura grafică alăturată.

Citește și Evaluarea Națională 2018. Cum se rezolvau subiectele de matematică. Baremul de corectare

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Copiii noștri vor pierde 5 puncte din cauza unei erori de organizare. Nu se poate așa ceva! Am cerut măsuri pentru ca elevii să nu fie depunctați”, spune unul dintre părinții care a semnat petiția.

Conducerea Inspectoratului Școlar Prahova susține că nu poate interveni în corectarea lucrărilor respective, care au fost transmise deja la Buzău.

”Lucrările sunt corectate la Buzău, noi nu putem face nimic pe plan local. Mi se pare ciudat că niciun elev nu a solicitat explicații profesorilor care au asistat la examen. Vom cere copii ale înregistrărilor video din sălile de curs de la Școala Grigore Moisil pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Noi vom sesiza Ministerul Educației, singurul capabil să ia o măsură în acest caz”, a declarat, pentru observatorulph.ro, Horia Toma, inspector școlar general adjunct.

EN_matematica_2018_var_06_LRO-page-002_dce5e.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Marți, 22 Ianuarie 2019
  • De Marius Nica

Vineri, 25 ianuarie, se învață în Prahova

Nu doar bugetarii vor merge la serviciu pe 25 ianuarie, ci și elevii sunt așteptați la cursuri. Pentru că guvernul nu a făcut ”punte” între 24 ianuarie, zi liberă, și weekend, vineri se învață! ”Până...

Eveniment
  • Marți, 22 Ianuarie 2019
  • De Mihai Popescu

Cod galben de ninsori și viscol în Prahova

Prahova, în special zona de nord, se află sub atenționare ANM de cod galben de viscol și ninsori. Atenționarea expiră miercuri, la ora 10.  În acest interval, mai ales în zona de munte, va ninge...