EN_matematica_2018_var_06_LRO-page-002_dce5e.jpg

20 de părinți au depus o petiție la Inspectoratul Școlar Prahova, acuzând că elevii au fost induși în eroare la proba de matematică de un element de siguranță al foilor de examen.

Incidentul a fost reclamat la centrul de examen de la Școala Grigore Moisil din Ploiești, unde varianta de examen copiată xerox a tăiat ”codița” de la litera Q din figura grafică alăturată.

Citește și Evaluarea Națională 2018. Cum se rezolvau subiectele de matematică. Baremul de corectare

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Copiii noștri vor pierde 5 puncte din cauza unei erori de organizare. Nu se poate așa ceva! Am cerut măsuri pentru ca elevii să nu fie depunctați”, spune unul dintre părinții care a semnat petiția.

Conducerea Inspectoratului Școlar Prahova susține că nu poate interveni în corectarea lucrărilor respective, care au fost transmise deja la Buzău.

”Lucrările sunt corectate la Buzău, noi nu putem face nimic pe plan local. Mi se pare ciudat că niciun elev nu a solicitat explicații profesorilor care au asistat la examen. Vom cere copii ale înregistrărilor video din sălile de curs de la Școala Grigore Moisil pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Noi vom sesiza Ministerul Educației, singurul capabil să ia o măsură în acest caz”, a declarat, pentru observatorulph.ro, Horia Toma, inspector școlar general adjunct.

EN_matematica_2018_var_06_LRO-page-002_dce5e.jpg