fbpx

f49ba70c-6192-488a-8a52-2d6dcaa44f1f.jpg

Incidentul s-a petrecut luni, 19 martie, în holul Spitalului Municipal din Câmpina, o unitate medicală despre care nu se pot spune multe lucruri neplăcute. Mai mult decât atât, în percepția publică, spitalul respectiv este recunoscut ca fiind unul serios, în care lucrurile s-au schimbat în bine, în ultimii ani.

Totul a pornit de la dorința tânărului de a merge la etajul 3, pentru a-și vizita tatăl internat și a-i duce de mâncare.

Pentru că nu era un interval orar în care să fie permise vizitele aparținătorilor, agentul de pază a refuzat să îl lase pe tânăr să mergă unde dorea. 

În împrejurări încă neclare, situația a degenerat rapid, paznicul începând să îl înjure și să îl lovească pe vizitator, mai întâi cu pumnul, apoi cu bastonul, utilizând și spray-ul cu gaz iritant.

Victima agresiunii ne-a declarat:

”Am fost bătut, jignit și nu am fost lăsat să urc la etajul 3, în Spitalul Municipal Câmpina, să îmi vizitez tatăl, care era recent adus de la terapie intensivă, motivul fiind că nu este oră de vizită deși saloanele erau pline de vizitatori. Acest agent "director"de spital și-a pierdut controlul, doar pentru că nu am avut bunul simț să dau 5 lei șpagă, să pot urca în salon.” 

Fratele tânărului agresat ne-a precizat următoarele: ”Tatăl meu l-a rugat să-i cumpere o pizza, pentru că nu mâncase toată ziua. Eu am fost la tatăl meu, cu 30 de minute înainte sa ajungă fratele meu cu pizza. Pe mine m-a lăsat sa urc după ce i-am dat 5 lei. Menționez că în spital erau mai mulți vizitatori la acea oră...”

Am contactat conducerea spitalului pentru a exprima un punct de vedere și pentru a comunica măsurile pe care le va lua în urma acestui incident, însă până la ora publicării acestui material nu reușit să vorbim cu directorul unității, secretara afirmând că este într-o ședință.

Tânărul agresat a depus plângere penală împotriva agentului de pază, fiind hotărât să nu lase incidentul fără urmări. 

Indiferent de motivul neînțelegerii, chiar dacă tânărul venise în afara orelor de vizită, nimic nu justifică reacția violentă, nelegală. În cazul în care un vizitator sau un pacient ar avea un comportament recalcitrant, agentul de pază are obligația să calmeze spiritele, iar în cazul în care este depășit de evoluția evenimentelor trebuie să anunțe poliția.

Revenim cu detalii, punctul de vedere al conducerii Spitalului Municipal Câmpina și al firmei de pază Romold Security, unde este angajat agentul, în cazul în care doresc să facă precizări. 

Atenție! Imagini cu violență și limbaj vulgar.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg