Cezar-stoichiciu-csm.jpg

Cezar Stoichiciu, fostul consilier personal al primarului Dobre, poziție din care a ocupat funcția de director al CSM Ploiești, trebuie suspendat din funcția pe care o deține în prezent la Poliția Locală. Observatorulph.ro a intrat în posesia unui document al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici din care rezultă că raportul de serviciu al lui Cezar Stoichiciu trebuia suspendat încă de la trimiterea lui în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual.

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Cezar Stoichiciu, în prezent consilier în cadrul Compartimentului de Achiziții Publice și Contracte al Poliției Locale Ploiești, a fost trimis în judecată în luna februarie a anului 2017, în urma unei plângeri făcute de fostul șef al instituției, Cristinel Toader. Stoichiciu este este judecat, alături de alți angajați ai Poliției Locale Ploiești, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual. În plângerea penală inițială, prejudiciul a fost estimat la 4,8 milioane de lei, așa cum reiese și dintr-un raport al Curții de Conturi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Stoichiciu: ”las instanța să-și urmeze cursul”

La momentul trimiterii în judecată, Stoichiciu, atunci consilier al primarului Dobre și director al CSM Ploiești, a făcut următoarea precizare: ”Judecata nu a început, dosarul aflându-se în camera preliminară a Judecătoriei Ploiești. Avocații mei au formulat în termen legal cereri și excepții în ceea ce privește legalitatea sesizării instanței, precum și verificarea legalității administrării probelor și a efectuării anchetei de către organele de urmărire penală, conform art. 342-348 Cod Procedură Penală. Astfel, las Justiția să își urmeze cursul și am speranța că dacă cererile și excepțiile formulate de avocații mei vor fi admise, dosarul va fi respins de instanță și s-ar putea întoarce la procurori, fără ca eu să mai fiu implicat întrucât nu am săvârșit respectiva faptă”. Judecătoria Ploiești a respins obiecțiile lui Stoichiciu, decizia fiind contestată la Tribunalul Prahova. Următorul termen este pe 24 octombrie.

judecata-cezar.png

Declarat incompatibil de ANI pentru că era consilier al primarului și angajat al Poliției Locale

În perioada în care ocupa funcția de direcctor al CSM, același Stoichiciu a fost declarat incompatibil de ANI. Potrivit comunicatului oficial al agenției, ”în perioada 5 octombrie 2015 – 18 mai 2016 acesta a deținut simultan funcțiile de consilier în cadrul Compartimentului Achiziții Publice, Contracte – Poliția Locală Ploiești și de inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Cabinet Primar - Primăria Municipiului Ploiești, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003. Prevederea la care se face referire stabilește că "Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităților sau instituțiilor publice".

S-a întors pe funcția din care a fost trimis în judecată

După ce a fost înlocuit din funcția de director al CSM, în vara acestui an Stoichiciu s-a întors la Compartimentul de Achiziții Publice și Contracte al Poliției Locale Ploiești, pe funcția din care este acuzat că ar fi prejudiciat instituția. Potrivit legislației în vigoare, când un funcționar public este trimis în judecată pentru astfel de fapte, raportul de serviciu se suspendă până la jo sentință definitivă și irevocabilă. Observatorulph.ro a solicitat conducerii Poliției Locale Ploiești un punct de vedere față de situația în care se află Stoichiciu, prilej cu care am intrat în posesia adresei pe care Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a transmis-o instituției. Potrivit documentului pe care îl publicăm mai jos, legea prevede expres trimiterea în judecată ca moment al suspendării de drept a raportului de serviciu. Deocamdată, decizia privind suspendarea din funcție a lui Stoichiciu nu poate fi luată pentru că acesta se află în concediu medical, potrivit unor surse din instituție.

Poliția Locală Ploiești a solicitat un punct de vedere Agenției Naționale a Funcționarilor Publici privind situația lui Stoichiciu

Raspuns solicitare Observatorul Prahovean-page-002.jpg

Răspunsul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici către Poliție Locală Ploiești privind situația în care se află Cezar Stoichiciu 

Raspuns solicitare Observatorul Prahovean-page-004.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Bărbat de 85 de ani, lovit de mașină în Ploiești

Traficul rutier pe Strada Mărășești din Ploiești s-a desfășurat cu dificultate pentru scurt timp în această dimineață, după o traversare neregulamentară soldată cu rănirea unei persoane. Potrivit...